Pretraži
IN THE ARMY NOW; ovaj BMW EVO i8 je na sebe navukao sve ratničke boje i ponešto karbona!

IN THE ARMY NOW; ovaj BMW EVO i8 je na sebe navukao sve ratničke boje i ponešto karbona!

Objavljeno: 18/04/2019 / Autor: Petar Bondek / Photo: T. Arima/Energy Motor Sport

Si Vis Pacem Para Bellum? Pa, geo-camo uzorak i nekoliko nijanse zelene definitivno čine ovaj BMW spremnim za rat – ali onaj protiv dosade na cestama!

U potpunosti se slažem s vizualnom porukom Energy Motor Sport-ovog EVO i8s E.N.ARMY eDITION-a; sportski automobili moraju i izgledati sportski! Da, to s u i8s ima tri značenja; superiorno, spektakularno i sofisticirano! Čemu Army? Nema tu nikakvih agresivnih nakana – tu se radi o armiji korisnika njihovih proizvoda! Da, EVO i8s E.N.ARMY eDITION bodykit sad ima i Carbon Edition inačicu – i popularniji je od sushija!

Da, japanski tuneri su klasa za sebe, i ono što je kod njih super je poptuni nedostatak svetih krava – Ferrari, Lambo, Rolls, Porsche…sve je pogodno za ekstremni vizualni tuning. Ovo je u klasi ekstremnog aera Liberty Walka – nitko ne može reći da serijskom BMW-u i8 Roadsteru nedostaje oštrih linija, no on je tipični kuhinjski Solingen, a ovo je tamahagane katana…

 

Japanski Eko-Eko wasabi

Energy Motor Sport izlaže svoje superautomobile u svom dućanu nazvanom EVE.RYN u Tokiju, gdje je svakim danom sve veća gužva  !

Ovo je vjerojatno kolekcija boja koje će većina svjetskih tunera pokušati kopirati – dvije nijanse zelene, srebrna, karbon i bakrena boja kotača daju svježinu mente, a da se svi ne bi previše opustili tu je superagresivni karbon koji straši malu djecu.

Pozamašan stražnji Carbon GT spojler i difuzor su izvedeni od ugljikovog najljepšeg lica, baš kao i prednji usisnici, deflektori, krilca – a predivne zelene nijanse samo dodatno naglašavaju sav sjaj karbona – i dobre ekološke namjere ovog hibrida. Što se zbilo s performansama?

Baš ništa – navodno je hibridni sustav ostao netaknut, uz ispušni sustav od nehrđajućeg čelika, što znači da 1,5 litreni hibrid i dalje razvija 374 ukupnih KS. Pa budimo realni – to je 97 KS više no što je nudio M1 – pametnom dosta!

 

Pogledaj galeriju

Povratak na vrhpointer
Zatvori X