Pretraži
Imate nekih 35,000 kuna viška i želite Porsche? Moguće je, samo dobro razmislite jeste li baš to imali na umu. I želite li s njim i tetanus

Imate nekih 35,000 kuna viška i želite Porsche? Moguće je, samo dobro razmislite jeste li baš to imali na umu. I želite li s njim i tetanus

Objavljeno: 24/03/2018 / Autor: Krešimir Horvat / Foto: Screenshot

Porsche 356 je legenda, prvi automobil kojeg je taj proizvođač proizveo i činio to od 1948. do 1965. u coupe i kabriolet verzijama. Proizveden u nekih 76,000 primjeraka, njih otprilike polovica još su u voznom stanju. Ovaj nije jedan od njih.

Tržište baš i nije krcato njima, one u voznom stanju vlasnici u pravilu ljubomorno čuvaju, a odluče li se na prodaju onda se ona izražava šesteroznamenkastom brojkom. Izraženom u američkim dolarima ili eura, da ne bi bilo zabune.

Puno ‘mršaviji’ budžet neće vam biti od koristi ako ste odlučni u namjeri postati njegovim vlasnikom, no s vremena na vrijeme pojavi se primjerak kojeg si možda i možete priuštiti. Ukoliko ste baš toliko zaljubljeni u model da ružičaste naočale na vašem nosu koriste za pokrivanje svih njegovih mana.

Porsche 356

Tu dolazimo do junaka ove priče. Ocvalog, pretučenog, ranjenog i odavno preminulog, da se zaustavimo prije njegove točke raspadanja.

Premda se ovaj već odavno nalazi u toj fazi.

Pogledaj galeriju

Uz tragove boje koji odoljevaju zubu vremena, za cijenu nešto manju od 5400 američkih dolara (oko 32,000 kuna) prodaje se 356A za kojeg se tvrdi da je proizveden 1956. Jasno je da svaka roba ima svog kupca i da svaku robu treba primamljivo umotati, no podaci o ovom automobilu tipa da koristi benzin za svoje pokretanje (?) i da ima ručni mjenjač (možda ga je nekoć imao) i više su nego suvišni što dokazuju i priložene fotografije robe koja se prodaje.

Porsche 356

Zapravo sve izgleda tako da budući vlasnik, nakon primljenog cjepiva protiv tetanusa, mora imati i neke čudotvorne moći kako bi ostao zdrav i ovu hrpu hrđe pretvorio u ljepotana kakav je nekoć bio.

Uz poruku da dobivate ono što vidite naglašava se da dodatnih dijelova vlasnik nema. Također, vlasnik je jasan u svojoj namjeri da dobije i ono što zahtjeva, pa poručuje i da ga se ne kontaktira sa uslugama i ponudama koje sam ne traži.

Povratak na vrhpointer
Zatvori X