Pretraži
Hyundai i30 Fastback N s rotirkama i doktorom u serijskoj opremi; Savršeni safety car za WSBK u WRC bojama!

Hyundai i30 Fastback N s rotirkama i doktorom u serijskoj opremi; Savršeni safety car za WSBK u WRC bojama!

Objavljeno: 29/01/2019 / Autor: Petar Bondek / WRC boje za WSBK safety car

Hyundai i30 Fastback N WorldSBK Safety Car : Danas je objavljeno da će Hyundai i30 Fastback N biti službeni safety car MOTUL FIM Superbike World Championshipa (WorldSBK)u novoj sezoni.Odmah prepoznatljiva kombinacija plavo-sive, crvene i crne će uvoditi red među izuzetno motiviranim WSBK vozačima, a da bi bio što vidljiviji montirane su mu i rotirke, stražnje su pomaknute što više prema kraju da bi ih vozači lakše vidjeli, a ujedno da što manje kvare aerodinamiku oko koje su se hyundaievci toliko namučili.

Naoružan je Sabelt trkaćim sjedalima u kojima uz vozača safety cara sjedi i doktor, što je u WSBK –u ustaljena praksa. Još jedna poveznica s WRC –om su obojane Braid 19-colne felge s Pirelli P Zero gumama i Pagid kočionim pločicama za šokantna zaustavljanja.Zašto je odabran baš Fastback N? Izgleda vrlo elegantno, a može držati korak sa superbikeovima, tj. može njima nametnuti svoj ritam bez gubljelnja temperature i pritiska u zahtjevnim WSBK gumama.

Iza Hyundaija (zapravo ispred ako nema problema)ove godine neće biti problema sa zagrijavanjem temperature, jer će aktualni prvak Johnatan Rea uz Leona Haslama na tvorničkom Kawasakiju ZX-10RR-u morati odbijati napade ganc novog Ducatija Panigale V4 R-a u rukama Chaza Daviesa i Alvara Bautiste, te Yamahe YZF R1 Michela van den Marka,  Sandra Cortesea i veterana Marca Melandrija.

Tom Sykes je prešao s Kawasakija na BMW, a sa Hondom prijete Kiyonari, aktualni ASBK prvak „Novi Troy“ Herfoss i Leon Camier. Bit će pravi gušt raditi krugove ispred njih sa 184 kW/250 KS (275 KS s Performance paketom)iz dvolitenog THETA 2.0 T-GDI-ja s 378 Nm u overboostu. Maksimum ? 250 km/h, uz 0-100 za 6,4 s. Zabavno i za vozača safety cara, doktora i sve nervozne vozače iza njih!Pogledaj galeriju

Hyundai i30 Fastback N WorldSBK Safety Car

Povratak na vrhpointer
Zatvori X