Pretraži
NISSAN GT-R NISMO GT500 dolazi u DTM…baš kao i Jenson Button s Hondom NSX?

NISSAN GT-R NISMO GT500 dolazi u DTM…baš kao i Jenson Button s Hondom NSX?

Objavljeno: 11/09/2019 / Autor: Petar Bondek / Photo: Nissan Motor Newsroom, Newspress, ©SUPERGT.net

Iz Nissana je danas stigla zanimljiva vijest – predstavili su GT-R NISMO GT500, uz jednu bitnu napomenu – njegove specifikacije zadovoljavaju domaću japansku GT500 klasu – ali i DTM, poznatijeg i kao Deutsche Tourenwagen Meisterschaft! Testiranja počinju uskoro! Da – o-ho-ho…

DTM je oduvijek bio spektakularan – ponekad samo Nijemcima, a ponekad globalno. Osobno sam postao fan ove serije početkom 1990-ih, uostalom nisam imao izbora – gledati fight BMW-a M3, Mercedesa 190 2.3 16 i Audija V8 je bio najbolji provod uz TV na četiri kotača. Još kad je došla Alfa Romeo s Larinijem , Nanninijem i pogonom na sve kotače…DTM je postao tako jak da je i sam Bernie povukao sve političke veze da ga po mogućnosti zadrži u rodnoj zemlji..

 

Trenutačno je DTM u fazi druge mladosti – u bitku Audija i BMW-a se uvukao i Aston Martin, a izgleda da i Nissan ozbiljno razmišlja o tome! Još bolje, nakon završetka sezone SuperGT-a i DTM se na Hockenheimu održava SUPER GT x DTM Dream Race, tj. utrka u kojem će snage odmjeriti automobili iz obje serije! Kao najbolji uvod u taj spektakl je pozivnica za DTM utrku na Hockenheimu kroz tri tjedna za Jensona Buttona i Team Kunimitsu, koji je zaslužan za trijumf Jensonove i Yamamotove NSX u SuperGT prvenstvu.

Na GT x DTM Dream Raceu  će uz Hondu sudjelovati i ostali proizvođači iz SuperGT-a – Nissan i Lexus, da bude još zanimljivije!

 

Ne znam za Vas, ali jedva čekam spektakl pred preko 100.000 okupljenih gledatelja, koliko ih se svake godine okupi na finalnim utrkama u Hockenheimu!

 

 

Pogledaj galeriju

 

Povratak na vrhpointer
Zatvori X