Pretraži
PREDSTAVLJAMO: GR Supra GT4; najava sjajne baze za ulaz u GT natjecanja širom globusa!

PREDSTAVLJAMO: GR Supra GT4; najava sjajne baze za ulaz u GT natjecanja širom globusa!

Objavljeno: 01/03/2019 / Autor: Petar Bondek / Copyright© Toyota Motor Corporation

Toyota GR Supra GT4 Concept : Nije trebalo čekati dugo da Supra nanese ratničke boje!Danas je Toyota izbacila osnovne slike i podatke za GR Supru GT4 Concept, najavu za najpopularniju globalnu natjecateljsku klasu u automobilizmu! Da, GT4 je od 2006. ulazna klasa za natjecanja na globalnoj razini, a Toyota zna kakva je potražnja za Suprama, što se tiče tunera i natjecateljskih momčadi! Stotine svjetskih GT86 kupova samo potvrđuje Toyotinu popularnost što se tiče baznih klasa natjecateljskog automobilizma. Što je novo na ovoj trkaćoj inačici superpopularnog coupea?Prednji karbonski difuzor i stražnji spojler od istog magičnog materijala, zaštitini kavez, aparat za gašenje požara, OMP školjkasto racing sjedalo, OZ kotači dimenzija 11X18 – uglavnom obrađeni i dorađeni su svi elementi ovjesa, pogona, karoserije i interijera. Sama konfiguracija ovjesa nije promijenjena; sprijeda je McPherson, straga Multilink, uobičajen sportski menu.

Razna krilca, usjeci i rezovi su tu da izvuku najviše iz aerodinamike i hlađenja u uvijek ekstremnim uvjetima podužih utrka, kroz koje će je gurati redni trolitreni biturbo šestcilindraš, koji se osjeća podjednako “doma” i u BMW-u i u Toyoti.Centralni zaslon je i dalje serijski, što potvrđuje funkcionalnost i lako upravljanje traženim podacima, čak i u zahtjevnim uvjetima utrke. Da, Toyota se na velika vrata vraća u utrkivanje na svim razinama, od trijumfa u Le Mansu i WRC-u pa sve do najosnovnijih klupskih utrka.

Uopće ne sumnjamo u buduće uspjehe mnogima omiljenog modela Toyote, isto kao i u povelik broj Supri na npr. 24 Hours of Nürburgring i sličnih oktanskih susreta s popratnim roštiljanjem i šatorima na sve strane. Da, naravno da mislim i na onu drugu utrku od 24h!Pogledaj galeriju

Toyota GR Supra GT4 Concept

Povratak na vrhpointer
Zatvori X