Pretraži
Francuska Area 81; tek otkrivena kolekcija iz top secret francuskog štaglja je već u prodaji!

Francuska Area 81; tek otkrivena kolekcija iz top secret francuskog štaglja je već u prodaji!

Objavljeno: 22/01/2019 / Autor: Petar Bondek / Photo: Etude de Maître Henri ADAM


„Rust Never Seeps“ Neila Younga je vjerojatno najbolja muzička podloga uz ovaj tekst, jer ovaj barn find (hrv. štalonalazak ili štagljootkriće )u ruralnoj Francuskoj je spektakularniji od kutije zaboravljenog camemberta- preciznije radi se o pronalasku 81 klasičnog automobila!

Da, mamie et papy baš i nisu često puštali unuke da se igraju po ovoj farmi i top-secret štaglju, jer bi priča o milijunskoj kolekciji vjerojatno znatno ranije završila. Tko zna, možda je tu negdje bratić Renéa Artoisa sakrio i komadić naci-blaga ili original „Madone s velikim grudima“, jer ne vidim drugi razlog kako i zašto bi netko skrivao ovako izdašnu kolekciju tako dugo.

Navedeni broj klasika je širokog spektra – tu su automobili iz 1950-ih, 1960-ih, 1970-ih i 1980-ih, pravi mokri san svakog kolekcionara! Vlage je bilo podosta, pa cjepivo protiv tetanusa i nekoiko kila Hrđogriza nisu na odmet!Najveća zvijezda je Lamborghini Miura P400 iz 1968., prva pratilja je Jaguar E-Type iz 1964., tu su i Porsche 356 Coupé, C3 Corvette, nekoliko Lincolna Continentala i Lancija Flaminia, te mnoštvo Audija, VW-a, Peugeota, Oldsmobilea, Alfi, Renaulta, Chryslera…kolekcija uglavnom izgleda kao automobillska enciklopedija najboljih desetljeća auto-industrije.

Najbolje od svega, svih 81 automobila je trenutačno u prodaji, a najvrijednija zvijezda s Bertoneovom pločicom i originalnim V12 motorom ima samo 77.885 km. Upravo smo saznali da je Gandinijevo savršenstvo postiglo višu cijenu od očekivane – čak 677.000 Eura ! Čestitamo budućem vlasniku, a najviše budućem bogatašu/ex.limaru koji će ga zavlačiti s radovima slijedeće dvije godine.

Stoga, ukoliko želite posjedovati klasik a nije Vas strah da bi Vam to moglo razoriti i obitelj i jetru jednakom učinkovitošću – samo naprijed, ima još nekoliko neprodanih izložaka. Bar Trabant i Corvette nisu zahrđali!Pogledaj galeriju

 

Povratak na vrhpointer
Zatvori X