Pretraži
FORMULA 1 VN ŠPANJOLSKE 2018 : Sezona F1 zapravo počinje u Barceloni – vrijeme je za izvlačenje svih raspoloživih oružja!

FORMULA 1 VN ŠPANJOLSKE 2018 : Sezona F1 zapravo počinje u Barceloni – vrijeme je za izvlačenje svih raspoloživih oružja!

Objavljeno: 12/05/2018 / Autor: Vozim HR / Foto: Red Bull Content Pool, Media Ferrari, McLaren Media Centre

FORMULA 1 VN ŠPANJOLSKE 2018 : Nitko ne očekuje španjolsku inkviziciju!“; ali zato svi očekuju novi Maxov kiks, McLarenov uzlet u formi i te nove Ferrarijeve HALO retrovizore.

Prva europska utrka sa sobom uvijek nosi novitete, utrka će pokazati koji od njih djeluju na novom asfaltu vjetrovite staze u Montmelou. Inače, ovo su bila dva emotivna tjedna u F1. Fantastična utrka u Bakuu, Alonsov trijumf na 6 h Spa, povratak Roberta Kubice za upravljač bolida F1, još jedna godišnjica smrti nikad prežaljenog Gillesa…

Play that Funky Music…

Red Bull:

Redizajn za „toksične blizance“; novi aero-paket uključuje prednji spojler, airbox, podnicu, barge- boardove… Da, morao je proći i crash test, jer se zapravo radi o novom bolidu.Izgleda opasno brzo!

Ferrari:

HALO postaje dio aero-paketa (uz FIA-in blagoslov za test), sada nosi i revolucionarne retrovizore. Osim što kanaliziraju struju zraka i podsjećaju na Sauber-Petronas C17, imaju i „split“ funkciju. Toto misli da je to sve „funky“

McLaren:

Novi radikalni nos s trostrukim „bankomatom“ i novim elementima prednjeg spojlera već ostavlja bolji dojam kod Alonsa.

Mercedes:

Najosnovniji remake prednjeg dijela s dodatnim krilcima, ništa revolucionarno. Dovoljno da završe petak na vrhu.

Force India:

Nova podnica i barge-boardovi. Uvijek iznenade.

Ostali čuvaju kutije s novim dijelovima za Kanadu…Vidimo se u Miamiju

Velike vijesti; Miami je najavio kandidaturu za uličnu utrku F1 već slijedeće godine, raspravlja se o dogovoru oko ukidanja DRS-a, K-Mag je nakon bliskog susreta s Gaslyjem u Bakuu opet „najopasniji vozač na gridu“ nakon zatvaranja Leclerca, a najemotivnija vijest su prvi krugovi u F1 za Roberta Kubicu nakon (skoro) tragične rally nezgode 2011. Siroti Sirotkin broji zadnje krugove u F1? Vjerojatno ne, ima pretežak ugovor, ali svi bi voljeli vidjeti Kubicu na gridu. Ovaj tjedan smo se svi prisjetili „Princa Destrukcije“ koji već 36 godina nije sa nama. Veliki Gilles Villeneuve je u Jarami 1981. ubilježio svoju posljednju herojsku pobjedu, s četvoricom iza sebe naguranih u 1,24 s.Da, i nitko od njih nije imao DRS!

 

A sada naš VIDEO “EDITOR’S PICK”:

KUBICA 

GILLES JARAMA 

 

Povratak na vrhpointer
Zatvori X