Pretraži
Formula 1 ima novi logotip za sljedeću sezonu. Unatoč tomu, možda bi bilo bolje da malo porade na motorima i na atraktivnosti samih utrka

Formula 1 ima novi logotip za sljedeću sezonu. Unatoč tomu, možda bi bilo bolje da malo porade na motorima i na atraktivnosti samih utrka

Objavljeno: 28/11/2017 / Autor: Vozim HR / Foto: Screenshot

Na završetku sezone, organizatori Formule 1 su odlučili da je pravo vrijeme za otkrivanje novog logotipa na Abu Dhabi Grand Prixu.

Promjena naglašava “novu eru” za sve sportove koji spadaju pod Liberty Media, kojih, budimo iskreni, s vremenom ima sve više i više.


F1


Inače, sama utrka je bila i više nego pristojna. Valtteri Bottas je pobijedio Lewisa Hamiltona i Sebastiana Vettela te zapravo nije bilo iznenađenja u finalnoj postavi.

Hamilton je osigurao ultimativnu pobjedu za sebe i Mercedes već ranije u sezoni, dok su se Vettel i Ferrari ekipa našli na drugom mjestu. Bottas je pak zauzeo ukupno treće mjesto, čime je novi logotip bio zapravo glavno iznenađenje dana.

Liberty Media je završio svoje 8,8 milijardi dolara vrijedno preuzimanje F1 u siječnju ove godine. Otad je uveo velike promjene u sport, nadajući se povećanju broja globalnih gledatelja.

Uvođenje novog logotipa za sezonu 2018., još je jedan pokušaj distanciranja od sportske prošlosti Formule 1, kako bi privukli širu publiku.Možda čak i ne slučajno, novi logotip Formule 1 ponešto nalikuje na krov kakav koristi sportska televizijska mreža ESPN. Formula 1 je već potvrdila da će prijenos utrka biti prebačen sa NBC-a na ESPN sljedeće sezone, a možda je Liberty želio pokazati neku vrstu solidarnosti s ovim medijskim gigantom.

Novi logotip je otkriven na pobjedničkom postolju nakon utrke u Abu Dhabiju, a Formula 1 je ubrzo nakon toga na svim svojim društvenim mrežama pustila video snimku s tog događaja.


f1


Predsjednik FIA-e, Jean Todt, izjavio je da je bio svjestan toga će novi logotip iritirati neke obožavatelje, no da vjeruje kako je Liberty to učinio iz pravih razloga.


Pogledaj galeriju

Povratak na vrhpointer
Zatvori X