Pretraži
Dopustite da vam predstavimo elitnu strana hibrida; 400 KS i 550 Nm s “blagim” električnim kompresorom!

Dopustite da vam predstavimo elitnu strana hibrida; 400 KS i 550 Nm s “blagim” električnim kompresorom!

Objavljeno: 14/02/2019 / Autor: Petar Bondek / Photo: Media Land Rover


Range Rover HST – Elitni hibrid s V6 benzincem : Mnogi koji si mogu priuštiti dvotonske gadgete kao pokazatelje prestiža i osobnog napretka ne vole jednu stvar: česte posjete benzinskim postajama. Obični dizeli nisu ni elitni ni presnažni, a svako tko plati sedmeroznamenkastu sumu kuna/eura za vozilicu do toga definitivno drži, inače bi svi vozili VW T5 s DSG-om i bili sretni ko’ tranzistor.

No, kad u cijelu tu priču stavite MHEV pogonski sklop već zvuči značajnije, moderno i mora da se ima. HST je posebna edicija Range Rovera s potpuno novim rednim 6c Ingenium motorom s 400 KS, no ono po čemu se razlikuje od konkurencije je blaga električna snaga koja smanjuje potrošnju a povećava dinamiku.Znači, sve u jednom; vrhunski obiteljski/poslovni terenac sa zdravom dozom luksuza, koji je čak prekriven blatom i granjem do kotača u septičkoj miljama ljepši od Bentayge, a ima fantastičnog benzinca s 550 Nm okretnog momenta. Kako čupa? Finooo – 6,2 s do 100 km/h, uz maksimum od 225 km/h.

Prednost električnog kompresora je trenutačna isporuka snage – za 0,5 s se zavrti na 65.000 o/min na maksimalnom puhanju, te tako istovremeno eliminira turbo-rupu. Uz pomoć twin-scroll turbopunjača i Continuous Variable Valve Lift sustava koji pumpa snagu i pomaže motoru s disanjem s maksimalnom učinkovitosti.

Sve je naravno izvedeno uz smanjenje emisije, naravno! MHEV se kliče, pa što to znači? Mild Hybrid Electric Vehicle zvuči odgovor, a uz prosječnu potrošnju od 9,3 l/100 km i 213 g/km CO2 – gdje da potpišem? Tu je i Start-Stop sustav, koji je spojen na KERS koji pri kočenjima pohranjuje energiju u 48V bateriju.

Da bi sve bilo u „BESPOKE“ stilu tu su ekskluzivne iliti unikatne kombinacije detalja, boja i materijala interijera i eksterijera, uz obilje karbona na poklopcu motora, prednjoj masci, bočnim otvorima...Kupci mogu birati između dva dizajna kotača i pet boja karoserije; Santorini Black, Fuji White, Indus Silver, Firenze Red i Carpathian Grey. Crvene škare su gratis. Ihaaa!Pogledaj galeriju

Range Rover HST – Elitni hibrid s V6 benzincem

Povratak na vrhpointer
Zatvori X