Pretraži
Dacia predstavlja Logan MCV Stepway – šminka na Rumunjski način

Dacia predstavlja Logan MCV Stepway – šminka na Rumunjski način

Objavljeno: 25/02/2017 / Autor: Vozim HR / Foto: Dacia

Dacia će sljedeći mjesec na Moto Showu u Ženevi izložiti niz automobila inspiriranih crossoverima, tj. svoju Stepway kolekciju.

Podsjećamo, prvi primjerak je bio Sandero iz prethodne generacije koji je dobio crossover varijantu još 2009. godine. Nakon što se pokazao punim pogotkom za kojeg su se zainteresirali mnogi kupci, istovjetna verzija je zadržana i prilikom predstavljanja druge generacije Sandera, da bi obitelj bila proširena tek 2014. i to s modelima Dokker i Lodgy.


Dacia Logan MCV Stepway

Foto: Dacia


Najnoviji dodatak obitelji je Logan MCV Stepway, koji dolazi s prepoznatljivim zaštitnim elementima tj. plastičnim rubovima na donjem dijelu karoserije i aluminijskim elementima na branicima. Kao i ostali Stepway modeli, dolazi u plavoj metalik boji koja je postala svojevrsni zaštitni znak kolekcije.

U usporedni sa standardnom verzijom, ovaj model ima povišenu podnicu za 50 mm, što puno znači tijekom vožnje po teško prohodnim, neasfaltiranim cestama i putevima. Motor snage 90 KS i prednji pogon preuzeti su pak od standardnog Logana MCV, dok će mnoge putnike razveseliti podatak da ima 575-litarski prtljažnik.S obzirom da je prošla godina bila rekordna za Daciju, koja je prodala više od 584.000 automobila, čime je zabilježila rast od šest posto, nije ni čudo što ovaj rumunjski proizvođač u vlasništvu Renaulta nastavlja ulagati u razvoj svojih najboljih modela i s veseljem iščekuje njihov plasman na tržištu.


Pogledaj galeriju

Povratak na vrhpointer
Zatvori X