Pretraži
Dacia Duster pickup kreće u prozivodnju a evo i kako će izgledati

Dacia Duster pickup kreće u prozivodnju a evo i kako će izgledati

Objavljeno: 09/02/2019 / Autor: Mihael / Foto: Romturingia

U proteklih nekoliko godina, Duster pickup je bio dostupan isključivo kao Renault Duster Oroch, namijenjen za tržište Latinske Amerike. Tvrtka Romturingia je rumunjska kompanija koja se specijalizirala za izradu raznih oblika gospodarskih i lakših teretnih vozila. Duster im je osnova za njihove mnoge izvedbe i prerade vozila.

Među njima, postoji i Dacia Duster u pickup verziji. U rumunjskoj Daciji očito su prepoznali tržišni potencijal Duster pickupa. Pogledate li i sami ponudu automobila na europskom tržištu u posljednjih par godina, primjetit ćete dosad neviđenu pojavu pickupova. U pravilu vozila u pickup izvedbi podsjećaju nas prvenstveno na tržište Sjeverne Amerike ali očito njihov potencijal, praktičnosti i svojevrstan šarm pomalo prelazi i na ovu stranu „velike bare“.

Možemo za to okriviti čak i globalnu SUV-maniju jer u neku ruku pickupovi su svojevrsna izvedenica tih urbanih terenaca. U Europi su vjerojatno nadulje vremena prisutni pickupovi iz redova Toyote i Nissana čijim modelima su odlučili konkurirati Volkswagen sa Amarokom te Ford sa Rangerom.Dacia Duster ipak neće ulaziti u konkurenciju sa tim većim momcima, jer Dacia će se kada je i Duster pickup voditi pretežito filozofijom ekonomičnosti i praktičnosti. Dacia planira Duster pickupa lansirati na tržište, barem u početku, isključivo u kontekstu gospodarskih vozila. Samim time Duster pickup neće predstavljati pomodno vozilo, nego praktično pa su veće šanse da u njegovom teretnom prostoru budete vidjeli mješalicu za cement nego li Vespu na putu za more.

Nepoznato je hoće li Duster pickup pod paskom same Dacie biti dostupan i u praktičnoj verziji sa kabinom koja ima dva reda sjedala, što bi uvelike povećalo iskristivost one mješalice za cement kada se jednom dođe na odredište. Činjenica je da Romturingia u svojoj ponudi već ima Duster pickupa sa jednim ali i dva reda sjedala pa samo preostaje pričekati odluku čelnih ljudi Dacije i Renaulta.

Duster pickup, s obzirom da će biti gospodarsko vozilo, nadamo se da će biti dostupan sa dizelskim 1.5-litrenim dCi motorom u kombinaciji sa šesterobrzinskim mjenjačem i 115 KS uz 260 Nm okretnog momenta. Benzinska opcija mogao bi biti 1.3-litreni turbak sa 150 KS, a kojeg Dacia razvija u suradnji sa Mercedesom.


Pogledaj galeriju


Dacia Duster pickup

Povratak na vrhpointer
Zatvori X