Pretraži
BMW M850i Night Sky Edition je unikatni zvjezdani primjerak koji nosi na sebi komade metorita

BMW M850i Night Sky Edition je unikatni zvjezdani primjerak koji nosi na sebi komade metorita

Objavljeno: 07/01/2019 / Autor: Petar Bondek / Photo: Newspress

Potraga za nečim novim i ekskluzivnim je dovela Tenzinga Norgaya i Edmunda Hilaryja na Chomolungmu (poznatiju kao Mt. Everest)1953., Dona Walsha i Jacquesa Piccarddoa u batiskafu Trieste do dna Marijanske brazde 1960. te Armstronga, Collinsa i Aldrina na Mjesec 1969. (iako konspiratori i dalje sumnjaju u hollywoodsku priču).

Ista ta potraga u svijetu automobila vodi do vrlo skupih primjeraka koji su na kraju dana opet samo vozila na četiri kotača namijenjena vožnji od točke A do točke B – ali drugačija. Da, BMW Individual Manufaktur iz Garchinga je lansirala M850i Night Sky Edition; svijet se i dalje vrti jednakom brzinom, gladan hrane, vode i nafte ali bogatiji za jedan ekskluzivni BMW.

Naravno da čovječanstvo treba unikate kao inspiraciju za sutrašnjicu, a po čemu je onda ovaj BMW poseban?Pa njime BMW slavi meteorsku kišu iliti pljusak dok Zemlja prolazi kroz orbitu asteroida 2003 EH. Eto, u to ime je ova Osmica dobila dijelove eksterijera i interijera od pravog meteorita. Znam, ima i sumnjičavaca među Vama koji se boje vanjzemaljskih parazita, virusa i shapeshiftera, no bez straha – BMW Night Sky Edition je testiran od strane Dane Scully i Foxa Muldera na Area 51 Racewayu.

To smo saznali od jednog ruskog prebjega za cijenu jednog Stolija, kao i glasinu da je Mulder misteriozno nestao tijekom testiranja.Da, tablica s oznakom MIA govori dovoljno, zar ne? Scully je (opet navodno)bila oduševljena primjenom meteoritskog kamena na centralnoj konzoli, starteru, iDrive Touch Controlleru i vratima. BMW Individual Manufaktur je angažirala stručnjake i istraživače Max Planck Instituta za izvanzemaljsku fiziku, koja se opet (ne)slučajno nalazi u Garchingu.

Vanzemaljski materijal ima vrlo ledeni look, a možete ga naći na oplatama retrovizora, prednjim splitterima, centralnoj masci i okruženju vertikalnih ventilacijskih otvora. Te komponente su posebno razvijene za ovaj unikat i izrađene uz pomoć 3D printanja.Tako su napravljene i same čeljusti kočnica, koje su 30% lakše od onih koje inače koristi BMW Motorsport. Iznutra dominira koža posebno omekanjena šokom ekskluzivno odabranih merino ovaca otetih od strana NLO-a, a LED osvjetljenje kabine i naslona za ruku zapravo otkriva rutu zvjezdanog putovanja zabezeknutih vunenih putnika kozmosom.

Ovčji itinerer je potvrdio i NORAD, ali ne očekujte presicu oko toga. Napraviti će je čim lociraju Muldera!Pogledaj galeriju

BMW M850i Night Sky Edition

Povratak na vrhpointer
Zatvori X