Pretraži
BMW i4 : brojke već znamo, sad se već nazire i linija najbitnijeg Bavarca u modernoj povijesti!

BMW i4 : brojke već znamo, sad se već nazire i linija najbitnijeg Bavarca u modernoj povijesti!

Objavljeno: 25/02/2020 / Autor: Petar Bondek / Copyright: BMW AG

BMW i4 – BMW (baš poput ostalih njemačkih proizvođača) ne odustaje od nazivanja pravih stvari krivim imenima, no nećemo im zamjeriti, ionako su pod neviđenim pritiskom – i4 mora biti savršen od prvog dana, inače BMW -u prijeti plovidba nemirnim morima…blago rečeno.


Cilj je jasan – poništiti teške baterije lakim karbonskim vlaknima – sve na bazi aktualne Trojke. Živi bili… Copyright: BMW AG


Super teaser, nema što – sad znamo da će krucijalni BMW u ovom mileniju izgledati nekako, da će imati četiri vrata i kotače. Briljantno. OK, teaser se s razlogom zove teaser, pa nećemo gnjaviti BMW-ovce, jer ono najbitnije već znamo – ovaj BMW će se naći u pomodnom klubu nulte emisije. Kako bi to rekao Adrian van Hooydonk “Ovo je savršeni BMW, koji je usputno – električan!”.

 

BMW i4 – Sve oči svijeta na jednoj jedinoj plahti…Da, nema pritiska. Nimalo.

Da, Adrian će opet navući neke cool tenke u Ženevi, no svi će gledati samo plahtu pod kojom će se nalaziti i4, ovaj put u konceptnoj izvedbi, potpuno gol pred očima svijeta gladnog dobrih električnih vijesti. Peta generacija BMW-ovog elektro-pogona mora izvući elektricitetom nabijenog zeca iz šešira od kojeg će se svi naježiti – u pozitivnom smislu.

  

Svi napikavaju brojke; 530 KS, oko 4,0 s do 100 km/h, platformu će posuditi od aktualne benzinske Trice, a teške baterije će pokušati anulirati opsežnom upotrebom karbonskih vlakana. Meni to još uvijek zvuči kao rasipanje resursa (krajnje je vrijeme da se netko baci na stvaranje lakših baterija), no što je – tu je.

 

Jedno je sigurno – već kao tekuća metalik fleka je miljama atraktivniji od passe i3-ce. Kad smo već iskreni…


Da li ovaj BMW već gleda u svjetlu električnu budućnost s balkona svoje vile? Copyright: BMW AGPogledaj galeriju

BMW i4

Povratak na vrhpointer
Zatvori X