Pretraži
Belgijski horor: 22-godišnji Anthoine Hubert podlegao ozljedama nakon užasne nezgode u utrci Formule 2 na Spa-Francorchampsu!

Belgijski horor: 22-godišnji Anthoine Hubert podlegao ozljedama nakon užasne nezgode u utrci Formule 2 na Spa-Francorchampsu!

Objavljeno: 31/08/2019 / Autor: Petar Bondek / Photo: Renault Sport

Ništa ne postaje manje značajno od sporta kada isti uzme mladi ljudski život…

Postalo je službeno: u 18:35 u bolnici CHU Liège je Anthoine Hubert, 22-godišnji Francuz, član momčadi BWT-Arden u FIA Formula 2 prvenstvu podlegao ozljedama zadobivenima u današnjoj utrci na Circuit Spa-Francorchamps, u nezgodi s nekoliko uključenih bolida.

Aktualni prvak GP3, uvijek nasmijani član Renaultove sportske akademije i rookie koji je ove godine pobijedio na VN Monaka i VN Francuske je izgubio kontrolu nad bolidom u drugom krugu kad je proklizao stražnjim krajem pri ulasku u Raidillon, što ga je bacilo lijevo u ogradu te natrag na stazu, gdje je na njega (nakon slijepog izlaza iz Raidillona) naletio bolid Juan Manuela Correae. U incidentu je sudjelovalo nekoliko vozača ( #12 – Juan-Manuel Correa (USA) #19  Antoine Hubert (FRA) i #20 Giuliano Alesi (FRA) u 17:07  31/08/19 ).

Prva tragedija na F1 vikendu nakon nesreće Julesa Bianchija na Suzuki 2015. (preminuo nakon devet mjeseci) je šok za sve, a pogotovo za članove Renaultove i Ardenove momčadi.

Utrka je prekinuta, dok su Hubert i Correa hitno prevezeni u CHU Liège. Corea je stabilno i izvan životne opasnosti, dok je Giu Alesi otpušten iz medicinskog centra na samoj stazi.

R. I . P.

 

Povratak na vrhpointer
Zatvori X