Pretraži
Audi R8 LMS GT2 ; najsnažniji R8 svih vremena spreman za potpuno novu klasu!

Audi R8 LMS GT2 ; najsnažniji R8 svih vremena spreman za potpuno novu klasu!

Objavljeno: 06/07/2019 / Autor: Petar Bondek / Foto: Lulop

Audi R8 LMS GT2 : Nije čudo da Vam GT2 zvuči strano – klasa još nije službeno aktivirana!

Izgleda kao da ima Gumpertove gene, baš onako kao je R8 oduvijek trebao izgledati – bez fancy kerefeka i neke težnje prema sportskoj eleganciji. R je oduvijek kratica za – RACING!

 

Audi R8 LMS GT2 : 640 KS čeka mušterije

Audi plaća razvoj, testiranje, homologaciju i stručnjake, a onda privatnici plaćaju Audiju.

Tako se odvija platežni krug u današnjem sportskom automobilizmu, pa čak kad se uzme u obzir klasa koja još nije ni zaživjela. Nova GT2 klasa će imati svoje vatreno krštenje već slijedeće godine, a bit će svojevrsna nadopuna već postojećim GT3 i GT4 klasama. U njoj će svoje vrijeme na stazama kvalitetno provoditi amateri, a Audiju će ovo biti četvrta klasa u kojoj se natječe (uz TCR, GT3 i GT4 )

Ova verzija omiljenog automobila Tonyja Starka će biti idealna za sve ovisnike o adrenalinu koji ne mogu zamisliti život bez bar dva Track Daya ili jednog eventa u elitnom Race Resortu mjesečno, a ne žele potrošiti više od 338.000 Eura (plus VAT). Da, ukoliko ste česti gost na Ascariju (poput mene) i planirate da tamo jednog dana postoji zavoj imenovan po Vama, najbolje je da novac planiran za Zondu R uložite u znatno brojnije krugove u Audiju R8 LMS GT2.

LMS je kratica za “Laganini Mulsanne Straight”, naravno, jer ovaj automobil naširoko otvara ulazna vrata za Veliku igru s oktanima. Nije čudo da ga je baš jučer svijetu predstavio Tom Kristensen, u društvu vojvode od Richmonda – organizatora Goodwood Festival of Speed.

 

Pogledaj galeriju

Audi R8 LMS GT2

Povratak na vrhpointer
Zatvori X