Pretraži
Aston Martin Valkyrie – prekrasno ime uz Rimac baterije

Aston Martin Valkyrie – prekrasno ime uz Rimac baterije

Objavljeno: 08/03/2017 / Autor: Vozim HR / Foto: Screenshot

Napokon smo dočekali dosad najbolji uvid u Aston Martinov radikalni novi hibridni hiperautomobil, kojeg smo dosad zvali AM-RB 001, no upravo je objavljeno i njegovo pravo ime: Aston Martin Valkyrie.

Aston Martin Valkyrie je zvijer koja se može pohvaliti sa 6.5-litarskim Cosworthovim V12 motorom koji dolazi uparen sa sedmostupanjskim mjenjačem od Ricarda, a čija će maksimalna brzina biti nešto viša od 400 km/h. Do 320 km/h će doći za, vjerovali ili ne, svega 10 sekundi.

Kao što smo već pisali, lagani baterijski set za ovaj ekstremni Aston Martin Valkyrie, proizveo je RimacValkyrie neće imati tradicionalno stražnje krilo, a izgrađen je u suradnji s ekipom Red Bulla F1. Upravo zato će imati neke izrazito dotjerane performanse, te bi trebao iza sebe ostaviti automobile poput LaFerrarija, McLarena P1 i Bugatti Chirona.

Kao što smo već pisali, lagani baterijski set za ovaj ekstremni automobil proizveo je Rimac, a ako su vas navedeni podaci zaintrigirali u tolikoj mjeri da razmišljate o kupovini, slijedi razočaranje: svih 150 primjeraka koje Aston Martin planira izgraditi je već rasprodano.

 


Aston Martin AM-RB 001

Foto: Aston Martin


Ako vas zanima otkuda ideja za ime, izvršni direktor Astona Martina, Andy Palmer, ga je objasnio ovim riječima: “Valkyrie je na staronorveškom “birač pobijenih”. Riječ je o ženskim likovima koji odabiru tko će poginuti u bitkama. Polovica ubijenih odlazi u Valhalu, kojom vlada Odin”


Povratak na vrhpointer
Zatvori X