Pretraži
AMG je upravo proglašen  “TVORNICOM GODINE 2019.” Evo i zašto

AMG je upravo proglašen “TVORNICOM GODINE 2019.” Evo i zašto

Objavljeno: 29/10/2019 / Autor: Petar Bondek / Ovdje se radi Mercedes-AMG M139 ! @Daimler AG

O čemu točno pričamo?

“Industrija 4.0” je  strateški pristup povezivanja sustava baziranih na internetskoj tehnologiji s ciljem uspostave komunikacije između strojeva, ljudi, proizvoda i poslovnih sustava. Upravo ta strategija je donijela međunarodnu nagradu legendarnoj tvornici iz Affalterbacha!

“Meister” Michael ne mora okolo tražiti dijelove – oni dolaze njemu! @Daimler AG

A.T. Kearny, specijalistički časopis “Produktion” i SV Veranstaltungen su nakon vijećanja žirija odlučili dati nagradu za “Tvornicu godine 2019” Mercedes-AMG-u, preciznije odjelu gdje se sklapa M139 motor.

Da, istina je da se “sklapa ručno”, no ruke su samo posljednji dio komplicirane tehničko-opskrbeno-produkcijske slagalice.Najsnažniji serijski četverocilindrični motor na svijetu je pod stalnom kontrolom kvalitete, svaki dio se prati pomoću GPS-a, transport dijelova je automatiziran, svi alati koji se koriste su bežični, a još uvijek se sve sklapa po modelu “jedan čovjek – jedan motor”. Tako odmah znate kome možete zahvaliti za svih 416 KS, imenom i prezimenom!

Ovdje se NE primjenjuje Murphyjev Prvi zakon preciznosti -“Mjeri mikrometrom, obilježi Eddingom, sjeci sjekirom…”, sve je znatno naprednije…ali Edding 750 je ipak tu… @Daimler AG

Automatizacija je skoro pa nestvarna, čisti SF materijal! Preciznost je ključna riječ, uglavnom sve sterilnošću podsjeća na Bugattijev boutique u Molsheimu, samo što se ovdje sve radi u znatno većim brojevima!

Svatko želi četverocilindrični AMG-ov turbo biser, no ovo nije pečenje kokica, nego vrlo složen tehnološki proces, koji se unatoč ručnom radu odvija munjevitom brzinom. Eto, ovo su sjajni dani za AMG-Mercedes, koji svuda ubire lovorike svog vrhunski osmišljenog proizvodnog procesa, od međunarodnih do Velikih nagrada!

 

AMG je trenutačno u fazi dovođenja ručnog rada na potpuno novu razinu!

 

 

Pogledaj galeriju

Povratak na vrhpointer
Zatvori X