Pretraži
AeroMobil je leteći automobil koji je “sletio” u Frankfurt

AeroMobil je leteći automobil koji je “sletio” u Frankfurt

Objavljeno: 14/09/2017 / Autor: Vozim HR / Foto: Aeromobil

AeroMobil je na Frankfurt Motor Showu predstavio svoj najnoviji leteći automobil.

Izgrađen kao luksuzno vozilo visoke tehnologije, ovaj model je dizajniran kako bi uključio “najbolje od automobilskih i zrakoplovnih inovacija”. Kao rezultat ima eksterijer od ugljičnih vlakana koji je inspiraciju crpio iz modernih sportskih automobila i zrakoplova visokih performansi.


Aeromobil


AeroMobil na tlu pokreće električni pogon na prednjim kotačima koji vozilu omogućuje doseg od oko 700 km te maksimalnu brzinu od 160 km/h.

Nakon trominutne pretvorbe, AeroMobil je spreman za let tijekom kojeg će mu pogon pružiti turbopunjeni 2,0-litreni boxer motor s četiri cilindra, koji može razviti 300 KS. On pruža snagu direktnom pogonu propelera i modelu omogućuje maksimalni domet od 750 km.

AeroMobil, po pitanju sigurnosti, dolazi opremljen s dvostupanjskim zračnim jastucima i padobranom koji se može otvoriti u slučaju nužde.“Integriranje leta i vožnje automobilom nije jednostavno, no nakon što je povezano oko 60 godina istraživanja i razvoja, AeroMobil leteći automobil je dizajniran kako bi zadovoljio postojeće zakonske propise. U Frankfurtu smo uspjeli pokazati kako leteći automobil izvesti na tržište u bliskoj budućnosti, i to u okviru današnje regulacije i prometne infrastrukture”, istaknuo je direktor tehnologije AeroMobila, časnik Douglas MacAndrew.


Aeromobil


AeroMobil već prima predbilježbe za svoje leteće automobile, a proizvodnja bi trebala početi 2018. godine.

Ono što se ipak još ne zna jest cijena jer se prve isporuke očekuju tek 2020. godine.


Pogledaj galeriju

Povratak na vrhpointer
Zatvori X