Pretraži
800 KS, 1.000 Nm, limitirana špica od 240 km/h i proširena karoserija? Naravno da se radi o BRABUS-ovoj G-Klasi!

800 KS, 1.000 Nm, limitirana špica od 240 km/h i proširena karoserija? Naravno da se radi o BRABUS-ovoj G-Klasi!

Objavljeno: 14/03/2019 / Autor: Petar Bondek / Foto: Brabus

Svjetski prvak u pretjerivanju ne spava na lovorikama, jer to ne radi ni konkurencija!Ovih dana tuneri iskaču iz pašteta pa se oni etablirani moraju dvostruko dokazivati na tržištu koje voli automobile koji zapravo uopće nemaju smisla. Imati smisla i imati dobre prodajne rezultate srećom nije ista stvar – bar što se tiče Brabusa!

Ženevom je dominirao 800 Widestar, baziran na aktualnom G 63 AMG-u, očekivanih čudovišnih performansi.

Ukoliko se uskoro ne uvede neka porezna otežnica za takva vozila mogli bi uskoro u gradu sretati heavymetalne 4×4 divove od 1.200 KS i okretnim momentom kojeg se ne bi posramio ni HMS Titanic.

Ni BRABUS 800 WIDESTAR nije daleko od belfastskog ponosa Harlanda & Wolffa- V8 obujma četiri litre oslobađa skoro pa svu snagu svijeta – 588 kW/800 KS uz maksimalni oketni moment od 1.000 Nm.

Ziher već stoji u obliku postera u Dinamovoj svlačionici u odjeljku  Izeta Hajrovića, velikog obožavatelja G 63 AMG-a! Uostalom, zašto ne bi vozili AMG-a ako možete? Jednom se živi!Brabus je izveo malu vizualnu provokaciju, smjestivši 800 Widestara na pistu neke zračne luke, odmah uz drugog klasika njemačkog dizajna i mehanike – „Tante Ju“- Junkers Ju-52, s vrlo poznatim triom devetcilindričnih radijalnih motora s direktnim ubrizgavanjem goriva.

Da, originalno je to bio Pratt & Whitney R-1690 Hornet, da bi kasnije njegova mjesta za montažu zauzeo identični licencirani BMW 132 ukupne snage 710 kW. Provokacija? Vjerojatno ne, ali zastrašuje činjenica da ovaj Brabus ima mrvicu manje KS od tromotornog zrakoplova iz Drugog svjetskog!Ubrzava znatno bolje od legendarnog letala – Brabus do 100 km/h ubrzava za 4,1 s, uz elektronski limitiranu maksimalnu brzinu od 240 km/h. Da, 23-inčne BRABUS “Platinum Edition” Monoblock felgice su na svim mukama svijeta, no zavaljeni u najbolju Milkinu kožu to nikada nećete osjetiti. Život je provod na plaži, a Brabus je lopta za odbojku…Sve Vam je jasno!

A sad Izete, povuci kao AMG-ov V8 na Estádio da Luz pa nek onaj bahati sokol dobije aritmiju od vrištanja šokirane publike…

Pogledaj galeriju

BRABUS 800 WIDESTAR

Povratak na vrhpointer
Zatvori X