in

Mazda CX-30: Srednji Mazdin SUV dizajnom i tehnologijom juriša po nove prodajne rekorde u klasi

Mazda CX-30
Foto: Screenshot

Nema sumnje da je Mazda CX-30 vrlo dobar i kompaktan SUV. Zapravo, kvaliteta unutarnje izgradnje nadmašuje isti segment kod većine svojih glavnih suparnika. To, u kombinaciji s ugrađenim SUV body stilom i najvišim brojem bodova u crash testovima, mogao bi pomoći ovome modelu postati jedan od najprodavanijih modela Mazde.

Nije mudro, s rivalima kao što su Škoda Karoq i Peugeot 3008, obećavati više u smislu praktičnosti i širih raspona pogonskih pogona. Mazdin kompaktni SUV dostupan je s vrhunskom tehnologijom motora i odličan je za vožnju. Potonja kvaliteta je nešto što malo SUV-ova i crossovera može ponuditi. Nakon što razmotrimo sve činjenice, CX-30 čini se svijetom za sebe.

Postoji samo jedan body stil koji je dostupan sa CX-30, a to je oblik SUV-a s pet vrata. Nadalje, na to postoji pet različitih verzija koje možete izabrati; SE-L, SE-L Lux, Sport Lux, GT Sport i GT Sport Tech. Tu je prisutna i verzija koja je napravljena za 100. godišnjicu prvog izdanja, a ima ograničenu proizvodnju. Oprema je vrlo dobra što se tiče svih verzija. Što se tiče motora, dostupna su samo dva benzinca: jedna Mazda naziva “Skyactiv-G”, a druga “Skyactiv-X”.

Oba ova motora imaju blagi hibridni sustav, ali samo potonji koristi Mazdini inovativni sustav paljenja. Za razliku od nekih suparnika, sve razine opreme i motori dostupni su s ručnim ili automatskim mjenjačem. Ako postoji jedna stvar koju CX-30 ima na pretek, to su, u svakom slučaju, suparnici. Čini se da se SUV-ovi i crossoveri srednje veličine pojavljuju češće nego što imate zahtjeva za prihvaćanjem web-kolačića. S jedne strane, postoje vrhunske alternative kao što su Mercedes GLA, Audi Q2 i Lexus UX, dok su na drugom kraju manje glamurozni suparnici poput Opel Grandlanda X i Honde CR-V.

Mazda CX-30 trebala bi na tržištu pobijediti izravne suparnike, uključujući Škodu Karoq, Seat Atecu i Peugeot 3008. Među ostalom, cijena nove Mazde omogućuje da se natječe s većinom svojih suparnika. Ta cijena kreće se oko 200.000 kuna.

Članak objavio Luka Petkovic

BMW 6

BMW 6: Tradicija koja traje više od 40 godina

Opel Corsa

Nova Opel Corsa je veća, sportskija, lakša,… Nastavite niz