in

Nova Mazda 3 2019 – Evolucija Kodo dizajna

Mazda 3 2019
Foto: Screenshot

Nova Mazda 3 2019 briljantan je automobil i među najpoželjnijim obiteljskim hatchbackovima koje možete kupiti. Ovo je automobil koji nikada neće biti umoran od vožnje, a cijena mu je prihvatljiva. Doduše, njegov osobni paket nije najpraktičnija opcija, iako postoji i limuzinska alternativa koju treba razmotriti. No, dok snažniji benzinski motor SkyActiv-X koristi revolucionarnu tehnologiju, teško ćete ju otkriti dok budete vozili ovu Mazdu. Ako možete živjeti s manjim nedostacima, ovo će biti koristan i uzbudljiv obiteljski automobil za život.

Nova Mazda 3 2019 je možda najambicioznije vozilo koje je japanska marka lansirala od RX-8 Coupea s rotacijskim pogonom početkom 2000-ih. Bez sumnje, ovo je automobil namijenjen isključivo kupcima obiteljskih hatchbackova koji uživaju u vožnji, a radi se o automobilu koji želi srušiti Volkswagen Golf u kvaliteti.

U tom smislu, ovu četvrtu generaciju Mazde 3 možemo smatrati totalnom revolucijom u odnosu na svog prethodnika. Koristi novi, glatkiji, više sportski dizajn, značajno presloženu unutrašnjost, potpuno novu tehnologiju i dodatne značajke koje pomažu vozaču, a također se vozi na potpuno novoj platformi. Poput prošlih Mazdi, nekonvencionalna tehnologija motora igra ključnu ulogu u izdvajanju nove Mazde 3 iz gomile.

Uz prethodno spomenuti Golf, ključni konkurenti Mazdinoj pridošlici uključuju Ford Focus i Hondu Civic, također automobile koji se bave sportskom dinamikom vožnje, uz bona fide premium igrače poput BMW-a serije 1, Audija A3 i Mercedesa A-klase. Sve hatchback verzije su automobili s pet vrata, dok je sada dostupna i limuzina verzija nove trojke.

Ukratko o Mazdi 3:

Mazda 3 (poznata i kao Mazda Axela u Japanu) je kompaktni automobil koji je u Japanu proizvodila Mazda. Predstavljen je 2003. kao model 2004, zamjenjujući Familia/323/Protegé u C segmentu. Inačica Mazde 3 orijentirana na performanse plasirana je kao Mazdaspeed3 u Sjevernoj Americi, Axela u Japanu i Mazda 3 MPS u Europi.

Mazda 3 postala je Mazdino najbrže rastuće vozilo po popularnosti, s kumulativnom prodajom u siječnju 2019. od preko 6 milijuna jedinica.

Članak objavio Luka Petkovic

G klasa

Mercedes G klasa: Spoj šarma stare škole i nove tehnologije

BMW 2002

Ova ekipa napravit će Vam BMW 2002 za malo manje od milijun dolara