in

U travnju stiže novi Mercedes-Benz EQS: Cijena? Prava sitnica

Mercedes Benz EQS
Foto: Screenshot

Mercedes-AMG je otkrio detalje o cijenama i specifikacijama za Mercedes-Benz EQS 53, prvom potpuno električnom serijskom automobilu u ovoj diviziji. Luksuzni automobil lansirat će se sa 648 KS i dometom do 576 kilometara. Dostupne će biti dvije linije modela: Night Edition i Touring, a cijene za oba počinju od 154.995 funti, odnosno, od vrtoglavih 1.300.000 kuna. I Night Edition i Touring modeli opremljeni su Mercedes-Benzovim Hyperscreen paketom s head-up zaslonom proširene stvarnosti, presvlakama od nappa kože, Burmester surround zvučnim sustavom i aktivnom pomoći pri parkiranju s kamerom od 360 stupnjeva. AMG detalji karoserije također su uključeni kao standard, s crnom prednjom rešetkom s kromiranim detaljima, prednjim branikom u boji karoserije, bočnim pragovima po mjeri i spojlerom na poklopcu prtljažnika.

Night Edition Mercedes-Benz EQS 53 modela opremljen je aluminijskim naplatcima od 53 centimetra, upravljačem s ravnim dnom, sportskim pedalama i presvlakama od pune kože. Noćni modeli također mogu biti opremljeni s AMG paketom koji povećava snagu na 751 konjsku snagu i 1020 Nm okretnog momenta, dodajući keramičke kočnice, dinamički plus sustav pojačanja za povećanu snagu i dodatni okretni moment. Paket također podiže maksimalnu brzinu modela na 249 km/h i smanjuje njegovo vrijeme od 0 do 100 km/h na 3,4 sekunde.

Mercedes-AMG kaže da Touring modeli nude „udobne, elegantne performanse i poseban stil”, s aluminijskim felgama od 56 centimetara, ambijentalnim osvjetljenjem i opcijskim stražnjim luksuznim lounge paketom od 2.995 funti (nešto više od 26.000 kuna) koji dodaje udobna sjedala od crne nappa kože s poboljšanim sjedalima, luksuznim naslonima za glavu, multimedijskim tabletom, bežičnim punjenjem mobitela i dodatnim USB priključcima. Svi modeli dostupni su uz trogodišnju pretplatu na Mercedes me Charge koja omogućuje pristup javnoj mreži naplate u Ujedinjenom Kraljevstvu za jedan mjesečni trošak, kao i pristup BP Pulse+ na šest mjeseci i jednogodišnje neograničeno članstvo u Ionityju.

Očekuje se da će prvi modeli stići u Ujedinjeno Kraljevstvo u travnju iduće godine te ćemo tada saznati kada će doći i u ostatak Europe.

Članak objavio Luka Petkovic

Mercedes

Potencijalni odlazak Hamiltona vraća Finca u Mercedes?

Kako povoljno kupiti rabljeni automobil

KOLUMNA: Kako povoljno kupiti rabljeni automobil? Pratite ova četiri koraka