Pretraži
Da, došlo je ono vrijeme kad Rimac mora nešto i razbiti…Rimac C_Two (i više nego) uspješno završio prvu rundu crash-testova!

Da, došlo je ono vrijeme kad Rimac mora nešto i razbiti…Rimac C_Two (i više nego) uspješno završio prvu rundu crash-testova!

Objavljeno: 05/09/2019 / Autor: Petar Bondek / Photo: Rimac Automobili

Velik tjedan za Rimca – danas je debitirao na prestižnom Salon Privé concoursu na Blenheim Palace u Oxfordshireu, jednom od tri najsnažnija eventa u godini, a proveo je i  prvu seriju opsežnih crash testova na svom najnovijem modelu!

Što se luksuznih i supersportskih automobila tiče, svaki ozbiljni proizvođač mora ozbiljno shvatiti britanske evente, gdje se još uvijek nose ostatku svijeta neprihvatljivi šeširi i često koristi pojam marvelous . Jedan od takvih se upravo odvija u Oxfordshireu, mjestu na kojem je prije tri godine uz fanfare debitirao Concept_One.

 

Toliko posla, a tako malo vremena…

To sada zvuči kao prapovijest, jer tvrtka iz Svete Nedjelje danas zapošljava preko 600 radnika, te je u međuvremenu ostvarila zvjezdane suradnje sa samom crème de la crème automobilskog svijeta – Aston Martin, Hyundai Motor Company, Kia Motors, Koenigsegg, Porsche – sve su to imena s liste klijenata prodorne hrvatske tvrtke.

No, to nije bio jedini plan za V. Britaniju Mate Rimca – potpisan je ekskluzivni ugovor s najekskluzivnijim britanskim dilerom najsuperluksuznih automobila – H.R. Owenom, čiji su predstavnici došli u izlet u Hrvatsku i ogledni obilazak tvornice.

Pošto se radi o renomiranoj tvrtki, morali su dobro pogledati vrhunsku robu koju će prodavati – skupa sa svim sastavnim elementima s oznakom “Made in Croatia”. Izuzetno ih je zanimala proizvodnja C_Two , te rigorozni crash-testovi koji moraju zadovoljiti globalnu homologaciju. C_Two razvija čudovišnih 2.300 Nm i 415 km/h, pa je kao takav zanimljiv svima, a pogotovo ljudima koji će ubirati postotak od njegove prodaje!

 

Luksuzni zastupnik u V.Britaniji je odskočna daska za globalnu prodaju!

 

 

Povratak na vrhpointer
Zatvori X