in

Bilo jednom u Kaliforniji: Policijski Tesla Model S ostao bez struje usred potjere

bez struje
Foto: Pixabay

Range anxiety“ dobio je potpuno novo značenje kada je Jesse Hartman, policajac iz Fremonta u Kaliforniji, krenuo u jurnjavu u patrolnom automobilu Tesla Model S s nepunih deset kilometara vožnje u bateriji, a potom je ostao bez struje. Policajci su za incident okrivili ljudsku pogrešku, a ne Teslinu tehnologiju ili punjač koji koriste za punjenje vozila.

Hartman je objasnio da je hajka počela u Fremontu, gradu u kojem se nalazi Teslino sjedište i glavna tvornica. Postizao je brzine do 190 kilometara na sat dok je jurio osumnjičenog koji je vozio, kako je rekao, ukradeno vozilo. Nema riječi o tome što je osumnjičeni vozio, ali Model S očito nema problema s postizanjem 190 km/h. Situacija se pogoršala kada je primijetio poruku na digitalnoj instrument-tabli koja je ukazivala da će automobil ostati bez struje.

„Imam praznu bateriju na Tesli. Mogao bih ju izgubiti u sekundi”, rekao je svojim kolegama preko radija, prenosi The Mercury News. Ne gubeći osumnjičenika iz vida, zamolio je nekog drugog s većim dometom vožnje, bez obzira radi li se o benzinu ili struji, da se preseli na njegovo mjesto u potjeri. Policajci su prekinuli potjeru prije nego što je jedan od njih došao u priliku zamijeniti Hartmana nakon što je osumnjičenik počeo opasno voziti kako bi izbjegao promet.

Hartman je za The Mercury News rekao da je umalo ostao bez struje jer je netko zaboravio napuniti Teslu. Domet od deset kilometara nije bio dovoljan da ga vrati u policijsku postaju, pa je stao na stanici za punjenje u San Joseu i čekao da se napuni prije nego što se vratio u Fremont.

Model S iz 2014. radi kada se dobro puni u preporučenim intervalima. U srpnju 2019., kapetan policije Fremonta, Sean Washington, rekao je za The Mercury News da policajci koriste 50-60% dometa automobila tijekom normalne, 11-satne smjene. Policijska uprava Fremonta nije objavila hoće li u svoj vozni park dodati još Tesla vozila.

Što se tiče osumnjičenika, policijski službenici su automobil za kojim je Hartman jurio u Tesli pronašli nakon što se ovaj zabio u grmlje i pobjegao. Vozač, čiji identitet nije objavljen, i dalje je na slobodi.

Članak objavio Luka Petkovic

Rimac C_Two

Rimac C_Two više nego uspješno završio prvu rundu crash testova

Rimac C_Two

VIDEO Što se mora mora se, no razbijati Rimac C_Two čak pet puta nije uopće lijep prizor