Pretraži
Bilo jednom u Kaliforniji – policijski Tesla Model S ostao bez struje usred potjere

Bilo jednom u Kaliforniji – policijski Tesla Model S ostao bez struje usred potjere

Objavljeno: 27/09/2019 / Autor: Mihael / Foto: Fremont PD / Tesla

Mjesto radnje je grad Fremont, čije policijske snage se značajno razlikuju od ostale policije kakvu smo naučili gledati na filomovima i oko sebe. Oni u svom voznom parku imaju električni automobil, Teslu Model S. Malo tko nije vidio fantastične video uratke koji prikazuju vozače Tesline velike limuzine kako se lansiraju s mjesta zahvaljujući instant snazi i divovskom okretnom momentu.

Koliko god to bilo popularno, s druge strane je nezahvalno jer dramatično crpi energiju iz baterije. Benzinci i dizelaši pojačano troše gorivo kada ih se ganja do maksimuma, tada im potrošnja može skočiti na tri puta veću razinu od one optimalne. Situacija nije ništa bolja s automobilima koji idu na struju. Pri naglim ubrzanjima i kontinuiranoj brzoj vožnji, električna energija se dramatično brzo crpi iz automobilskih baterija.S tim problemom su se suočili kalifornijski policajci usred potjere, samo što je njih, prema dostupnim informacijama dočekao nespreman Teslin automobil na početku same smjene jer ga je policajac iz prethodne smjene zaboravio spojiti na punjač. Prema snimkama s policijske radio veze, može se čuti kada policajac u Tesli javlja centrali kako će morati obustaviti potjeru jer mu je u baterijama ostalo još samo nekoliko kilometara dometa.


Policijska Tesla ostala bez struje

Policijska Tesla ostala bez struje

Policijska Tesla ostala bez struje


Centrala nakon njegove dojave javlja ostalim vozilima da preuzmu Teslinu vodeću poziciju u potjeri. Nakon kraćeg vremena, cijela potjera je obustavljena ali ne zato jer u svi bili u Teslama kojima je nestalo struje nego zato što je vozač u automobilu koji je bježao policiji divljački i prebrzo vozio pa su odlučili obustaviti potjeru kako bi smanjili rizik od izazivanja teške prometne nesreće. Automobil je kasnije pronađen razbijen, ali vozača nije bilo.

Što se tiče policijskog Tesle Model S, radi se o automobilu iz 2014. godine kojeg su rablejnog kupili 2018. godine u sklopu pitlo projekta. Policija iz Fremonta žustro brani i ostaje pri korištenju Tesle u policijske svrhe. Osim velike ekološke osvještenosti, razlog tome je i dodatna investicija od 20,000 dolara koliko više je koštao Tesla naspram standardnog policijskog automobila kojeg su mogli uzeti.


Pogledaj galeriju


Policijska Tesla ostala bez struje

Povratak na vrhpointer
Zatvori X