in

Prost odlazi sa svoje pozicije u Alpineu, moguć dolazak donedavnog šefa Aston Martina

Prost
Foto: Screenshot

Alpine trenutno prolazi kroz strukturne promjene jer izvršni direktor Laurent Rossi „rasteže mišiće“ nakon prve sezone momčadi pod ovim nazivom. Prošlog tjedna, Alpine je objavio da je izvršni direktor Marcin Budkowski, koji je bio de facto šef tima 2021. godine, unatoč tome što ta uloga službeno ne postoji, napustio tim. Rossi trenutno sam vodi tim na privremenoj osnovi. Izvori ukazuju da se očekuje da će bivši direktor tima Aston Martina, Otmar Szafnauer, čije se ime povezuje s Alpineom od kraja prošle godine, uskoro biti objavljen u sličnoj ulozi u Alpineu. Alain Prost bio je u odnosu punom uspona i padova s matičnom tvrtkom Alpinea, Renaultom, otkako je vozio za njih od 1981. do 1983. godine.

BWT glavni sponzor?

Bio je angažiran kao konzultant i ambasador u timu Enstonea kada se 2015. vratio u puno vlasništvo Renaulta. Preuzeo je formalniju ulogu u srpnju 2019. kada je imenovan neizvršnim direktorom britanske tvrtke koja stoji iza tima, kao izravna zamjena za izvršnog direktora Renault Grupe, Thierryja Bollorea. Imao je godišnji ugovor s timom, a uprava ga je odlučila ne produžiti za 2022. godinu.

Osim toga, vrlo je izgledno da će austrijska tvrtka za pročišćavanje vode, BWT, postati glavni sponzor Alpinea, što sugerira da će njegove tradicionalne ružičaste boje biti dio livreje tima ove godine. Szafnauer već ima dobar odnos s BWT-om i njegovim šefovima, budući da je blisko surađivao s tvrtkom kada je bila naslovni sponzor Force Indije i Racing Pointa. Prošle godine BWT je imao pomoćnu ulogu u Aston Martinu jer je Cognizant preuzeo naslovno sponzorstvo, iako je još uvijek bilo ružičastog na inače zelenom automobilu.

Ako bude potvrđeno na Alpineu, BWT bi se ponovno spojio s Estebanom Oconom, koji je bio vozač u Force Indiji 2017. i 2018. godine. Naziv BWT već je nestao s web stranice Aston Martina, iako njegov odlazak tim nije službeno potvrdio. Glasnogovornik Aston Martina rekao je:

Obično ne razgovaramo o detaljima tekućih komercijalnih razgovora i ugovora. Naš puni portfelj partnera za 2022. bit će predstavljen na našem predstavljanju bolida sljedeći mjesec.

Članak objavio Luka Petkovic

Potrepštine u automobilu

Potrepštine u automobilu: 10 stvari koje biste trebali imati

Aston Martin

Novi Aston Martin ‘DBX S’ bit će otkriven početkom veljače