Pretraži
Stižu godine nesanice za Tota Wolffa; Esteban Ocon upravo potpisao za Renault F1 Team!

Stižu godine nesanice za Tota Wolffa; Esteban Ocon upravo potpisao za Renault F1 Team!

Objavljeno: 29/08/2019 / Autor: Petar Bondek / Photo: Renault F1 Team, Daimler Media

Dilema Tota Wolffa je trajala predugo – Esteban Ocon je raskrstio višegodišnji ugovor s Mercedes -Benzom, te se pridružio Ricciardu u Renaultu za 2020. g.

Što god Mercedes ima za reći – Esteban više ne sluša!

Višemjesečna nagađanja oko transfera (nepravedno) otpuštenog vozača Race Pointa su gotova – Bottas ostaje u Mercedesu, a najveća mlada nada bez sjedala za 2020. je ipak predobra prilika!

Nitko više ne može čekati Hulkenberga da se popne na podij, a Mercedes-Benz je poprilično kratkovidno (opet) otkantao svog štićenika. Hamilton ima još maksimalno dvije sezone u sebi, Bottas nije mentalno spreman za No.1, Verstappen će teško prijeći u srebrni kamp, a Ferrari je zacementirao Leclerca.

Možda je mladi (i visoki) Francuz prebrzo došao na žute strane tiska zbog stalnih fightova s Perezom, ali to je logično – dva identična bolida se često nađu na istom metru asfalta, a što se tiče sudara s tada vodećim Vestappenom u Brazilu, krivica je 50:50.

Max je naguravao Estebana, no vjerojatno jer mrzi gubiti – Ocon mu je oteo titulu 2014. u Formuli 3 kad je Esteban vozio za Premu Powerteam (Mercedes), a Verstappen za Van Amersfoort Racing. Da, oba su bili rookieji, no Ocon je odnio naslov s devet pobjeda, dok je Max završio treći s deset.

Dosad je Ocon s Mercedesom surađivao skoro cijelu karijeru, od DTM-a do F1, no Renault je sjajno iskoristio kratkovidnost snajpera iz Stuttgarta.

 

Da, Renault ima najbolji vozački duo na gridu za 2020., još da im proradi i taj bolid…

 

Testirao je Mercedes, no završio je u domaćem Renaultu!

 

Pogledaj galeriju

Povratak na vrhpointer
Zatvori X