in

Esteban Ocon potpisao trogodišnji ugovor s Alpineom

Esteban Ocon
Foto: Screenshot

Nakon godinu dana pauze, Esteban Ocon prošle se godine vratio u F1 s Alpineom, kada se još uvijek utrkivao pod zastavom Renaulta, i ostao u ekipi u 2021. uz dvostrukog svjetskog prvaka Fernanda Alonsa. Uoči Oconove domaće utrke, VN Francuske u Le Castelletu, Alpine je najavio da će Francuza zadržati u momčadi još tri sezone nakon 2021., potpisujući produljenje ugovora do 2024. godine.

‘Često se prisjećam Sakhira’

U svom priopćenju Alpine je naveo da novi ugovor „ističe uvjerenje momčadi u Francuza kao zvijezdu ovog sporta i njezinu predanost dugoročnom cilju uspjeha.”

Oduševljen sam što ću nastaviti s timom i nakon ove godine i fantastičan je osjećaj osigurati svoju budućnost s Alpineom,

rekao je Ocon.

Dobro smo napredovali zajedno otkako sam se pridružio timu i cilj mi je nastaviti tim putem i dalje. Pred nama su veliki izazovi, posebno s novim propisima 2022. godine. Siguran sam da možemo postići svoje ciljeve napornim zajedničkim radom i nastavkom lijepe priče.

Nakon teške povratničke godine 2020., Esteban Ocon pokazao je poboljšanu formu i tako je do sada bio bolji od Alonsa u četiri od šest utrka. Godinu ranije proveo je kao rezervni vozač za Mercedes.

Ocon se također popeo na svoje prvo postolje u F1 na prošlogodišnjoj Velikoj nagradi Sakhira, što se pokazalo prekretnicom za bivšeg Mercedesovog štićenika.

Često se prisjećam VN Sakhira i to me motivira da stvorim još takvih posebnih uspomena,

dodao je 24-godišnjak.

Stvarno se veselim sljedećem poglavlju, ali za sada smo jako usredotočeni na ovu sezonu i svaku utrku prihvaćamo kako dođe.

Izvršni direktor Alpinea, Laurent Rossi dodao je:

Vrlo smo ponosni što smo zadržali Estebana kao dio Alpine obitelji. Od povratka u tim 2020., Esteban je narastao u samopouzdanju kako bi pružio konstantno dobre rezultate i pomogao u razvoju bolida, zajedno s timom. Unatoč svojoj mladosti, vrlo je iskusan u Formuli 1 i na pozitivnoj je putanji kako u svojoj zrelosti, tako i u sposobnostima za volanom. On je za nas sada jaka prednost, a također ide naprijed dok se suočavamo s izazovom novih propisa. Imamo puno povjerenje u Estebana da će pomoći da tim i brend podignemo na sljedeću razinu i ispunimo svoje dugoročne ciljeve.

Bivši prvak FIA F3 i GP3 serije, Ocon, debitirao je u F1 za Manor na polovici sezone 2016., a zatim se preselio u Force Indiju koja je postala Racing Point. Nakon što ga je u Racing Pointu zamijenio Lance Stroll, Ocon je sezonu 2019. proveo na marginama kao Mercedesov rezervni vozač prije nego što se vratio s Renaultom 2020. godine.

Članak objavio Luka Petkovic

BMW M3

BMW M3 Competition: Rezultat najopsežnijeg remonta u povijesti

Kia XCeed

Kia XCeed: Dodatak praktičnosti u Ceed obitelj