in

FORMULA 1 Uskoro opet dva Schumachera na F1 gridu: Nakon Michaela – Ralfa, stižu Mick – David

F1
Foto: PHOTOMDP / Shutterstock.com

Willi Weber, nekadašnji menadžer brojnih sjajnih njemačkih F1 vozača poput braće Schumacher i Nice Hulkenberga, kaže da bi bilo „cool” vidjeti dva nova Schumachera na gridu Formule 1. Iako se s obitelji posvađao nakon skijaške nesreće Michaela Schumachera, Willi Weber bio je ključna osoba u veličanstvenoj karijeri F1 sedmostrukog svjetskog prvaka.

Sada Michaelov sin Mick kuca na vrata Formule 1, dok David Schumacher, sin Michaelovog brata Ralfa, također započinje ambicioznu karijeru. Medijski profil 18-godišnjeg Davida dobio je na snazi kada se pridružio trendu online simulacijskih utrka, utrkujući se za Racing Point u posljednjoj službenoj utrci. „Nastavit ćemo s ovim virtualnim utrkama dok se ne vratimo na prave utrke”, rekao je ovaj tjedan predsjednik Uprave F1, Chase Carey.

Weber kaže da je još uvijek u kontaktu s Davidovim ocem Ralfom. „Da, često razgovaramo telefonom”, rekao je za Kolner Express. „Zatvorio je Michaelov stari karting tim i vratio se u Hallwang s Davidom. Sada je fokusiran na Formulu i Davidovu karijeru.” Na pitanje o mogućnostima Micka i Davida, koje su njemački mediji nazvali ‘Schumi III i Schumi IV’, Weber je dodao: „Da, bilo bi ih ‘cool‘ gledati u F1”.

„Bilo bi tako dobro vidjeti to i držim palčeve za njih oboje. Bilo bi mi jako drago vidjeti ih uskoro na stazi. Nedostaje mi kvalitetno utrkivanje.” Weber je otkrio da je nedavno sudjelovao u nekim intervjuima za službeni dokumentarac o Michaelu Schumacheru. „Da, filmska ekipa dolazila mi je nekoliko puta i pitala me o različitim scenama”, rekao je. „Ralf nije htio sudjelovati iz pojedinih razloga, ali je na kraju zauzeo stav da će komentirati samo sa strane vozača, a ne s privatne strane.”

Što se tiče korona krize, Weber je rekao da je trenutni plan F1 za utrkivanjem pred praznim tribinama trenutno „jedina opcija”. „Moramo se vratiti korak unatrag i dobiti na vremenu da pronađemo cjepivo kako bismo za nekoliko mjeseci ponovno mogli uživati u sportu s gledateljima”, rekao je Weber. „Osim novca, ljudima je opet potrebna i zabava i bijeg od problema, inače će se brige početi nagomilavati.”

Članak objavio Luka Petkovic

Porsche Taycan

Porsche Taycan vs Tesla model S: Ultimativna električna sportska limuzina može biti samo jedna

Opel Astra

Nova Opel Astra emitira 19 % manje CO2: Uz pomoć novih PSA motora poboljšana je aerodinamika