in

Nema Ogiera? Onda je vrijeme da Evans iskorači

Evans
Foto: Screenshot

Elfyn Evans, dvostruki drugoplasirani u WRC poretku, kaže da će Svjetsko prvenstvo u reliju 2022. biti „vrlo otvoreno” i da se ne postavlja kao favorit budući da se ne zna hoće li najveći rival Sebastien Ogier biti spreman za sve utrke. S obzirom da je Ogier u svojoj WRC karijeri napravio i više nego što je trebao, osvojivši osam naslova svjetskog prvaka te lagano razmišlja o mirovini, Evans se pojavljuje među prvim kandidatima koji će se boriti za krunu sljedeće godine kada će u najvišu kategorija relija stići novi propisi o Rally1 hibridima.

Evans, koji se maksimalno približio naslovu dvije godine zaredom, vjeruje da će sljedeće godine biti nekoliko kandidata za titulu unatoč Ogierovoj odsutnosti. Evans je, također, oprezan da postoji još jedna varijabla koja će pomoći u određivanju ishoda prvenstva sljedeće godine, a radi se o razvoju novih Rally1 automobila:

Mislim da će sljedeće godine biti vrlo otvoreno. Recimo da sada u prvenstvu ima mnogo brzih vozača koji su još uvijek vrlo izgledni kandidati za pobjede i naravno s hibridnim propisima još uvijek ima puno nepoznanica. Moglo bi biti vrlo teško izaći čak i s najboljim autom. Moramo vidjeti što će sljedeća godina donijeti.

Kao rezultat Ogierove odluke da smanji svoje obveze u WRC-u, Evans će sljedeće sezone postati najstariji i najiskusniji vozač u Toyotinoj postavi vozača s punim radnim vremenom, zajedno s Kalleom Rovanperom i Takamotom Katsutom. No, prema Evansu to neće značiti da će preuzeti ulogu vođe tima, s time da će Toyota usvojiti jednaku statusnu strukturu među svojim vozačima:

Možda sam najstariji i možda onaj s najviše iskustva, ali također znamo da je struktura unutar Toyote vrlo jednaka

dodao je.

Nema veće težine iza jednog ili drugog vozača i mislim da je to najbolji način. Svi se jako dobro slažemo. Također je sjajno što je Seb još uvijek uključen i možemo si pomoći kao što smo to učinili ove godine.

Evansove pripreme za sezonu 2022. nisu bile potpuno glatke nakon što je doživio sudar tijekom testiranja novog GR Yarisa u studenom.

Međutim, Toyota ostaje uvjerena da je njezin novi automobil spreman nakon nedavnog testa u Francuskoj uoči otvaranja sezone u Monte Carlu sljedeće sezone od 20. do 23. siječnja.

Članak objavio Luka Petkovic

Louis Chevrolet

Louis Chevrolet – Zaljubljenik u utrke sjajnih inženjerskih vještina

Ovo su neki od najluksuznijih dodataka u automobilima koje ćete vidjeti