in

Infotainment sustav nove Toyota Tundre bacit će vas na koljena

Toyota
Foto: Screenshot

Stigla je Toyota Tundra 2022 koja ne sadrži samo potpuno novi stil, već i svježu platformu i pogonske sklopove. Kako je javno rekao glavni inženjer Mike Sewers: „Svaka matica i vijak su novi.” To uključuje i infotainment sustav, koji je potpuno novi u odnosu na ono što smo vidjeli od Toyote posljednjih godina. Novi sustav je interno razvila tvrtka Toyota Connected Technologies i proširit će se na buduće modele Toyote i Lexusa. Ne pretjerujemo kad kažemo da je milijun puta bolji od dosadašnjeg sustava.

Nova Tundra standardno dolazi sa zaslonom od 20.3 cm koji je osjetljiv na dodir, dok je, također, dostupan i zaslon od 36 cm osjetljiv na dodir. No, bez obzira na veličinu zaslona, i dalje imate isto infotainment iskustvo. Ovo je sjajna vijest jer to znači da nisu „patile” neke druge značajke – bežični Apple CarPlay i Android Auto uključeni su od početka, na primjer, kao i navigacija na Google Maps i slično. Sustav također radi poput tableta jer možete dodirnuti i prijeći prstom za različite funkcije.

Poput mnogih infotainment sustava ovih dana, novi Toyotin sustav omogućuje bežično ažuriranje za mapiranje, interesne točke i ispravke programskih pogrešaka. Vlasnici će dobiti obavijest na svoj telefon ili zaslon kada dođe vrijeme za ažuriranje te će se moći povezati s kućnom Wi-Fi mrežom radi bržeg preuzimanja. Uz brojne prednosti infotainment sustava, ali brojnih drugih, Toyota Tundra 2022 bit će dostupna po cijeni od 220 tisuća do 260 tisuća kuna i to od prosinca ove godine.

Ukratko o Toyota Tundri:

Toyota Tundra je kamionet proizveden u Sjedinjenim Američkim Državama od strane japanskog proizvođača Toyote u svibnju 1999. godine. Tundra je bio drugi kamionet koji je napravio japanski proizvođač (prvi je bio Toyota T100), ali je prvi pickup japanskog proizvođača koji će se proizvoditi u Sjevernoj Americi. Tundra je bila nominirana za nagradu “Sjevernoamerički kamion godine” i bila je kamion godine časopisa Motor Trend 2000. i 2008. godine. Prvobitno izgrađena u novoj Toyotinoj tvornici u Princetonu, savezna država Indiana, proizvodnja je konsolidirana 2008. u San Antoniju (Texas).

Članak objavio Luka Petkovic

skoro

Skoro 3.000 potpuno novih BMW-a trune na ovoj šoderici još od 2015. godine

radio za auto

Koliko su radio-prijemnici krivi prilikom prometnih nesreća?