in

Ovo su neki od najluksuznijih dodataka u automobilima koje ćete vidjeti

Foto: Pixabay

Ljudi koji si mogu priuštiti skupe automobile nekad se neće zaustaviti samo na luksuznom izgledu i sigurnosti. Ponekad će htjeti otići korak dalje i odabrati si automobil koji će imati i neke dodatne značajke koje će samo još više naglasiti da se radi o jedinstvenom primjerku luksuznog prijevoznog sredstva. To može biti doista bilo kakav dodatak poput Wi-Fi Hotspota za surfanje i igranje online casina, televizor, masažer za leđa i slično. Neke od tih značajki mogu biti zaista specifične i neuobičajene, a neke će poboljšati samo iskustvo vožnje te biti od velike koristi vozaču. Pokušat ćemo spomenuti samo neke od njih za koje možda niste niti znali da uopće postoje.

Rashlađivač sjedala

Počet ćemo s nečim jako jednostavnim. Svi smo čuli za grijače sjedala koji su jedna zaista sjajna značajka automobila, no jeste li čuli za rashlađivače sjedala? Svima bi sasvim sigurno dobro došla ova značajka tijekom vrućih ljetnih dana, ali nažalost, ona se još uvijek smatra poprilično luksuznim dodatkom koji se može naći samo u nekim otmjenim automobilima.

Nebeski strop

Neki automobili su u svojoj luksuznosti otišli toliko daleko da su svojim vozačima omogućili da uživaju u zvjezdanom nebu čak i kada su zatvoreni u svom automobilu. Danas postoje neki od luksuznih automobila u kojima se koriste optička vlakna kako bi vozač imao doživljaj da se vozi pod zvjezdanim nebom. Naravno, riječ je o još jednoj značajki koja neće utjecati na vožnju ni na koji način, ali može biti jako privlačna i romantična.

Grijač volana

Upravo smo spomenuli grijače za sjedala koji su jako korisna značajka tijekom zime. No, za one kojima to nije dovoljno, neki automobili nude i grijače za ruke, točnije grijače koji se nalaze u samom volanu. Riječ je također o zapravo vrlo korisnom dodatku koji zasad imaju samo neki od automobila.

Masažer

Prilikom dugih vožnji moguće je da će vam trebati masaža jer bi od dugog sjedenja mogli osjetiti bolove u križima, leđima ili pak imati neke oblike grčeva. Oko tih stvari neće biti nikakve brige ako u svom sjedalu imate ugrađen masažer koji vas može masirati duž cijelog vašeg puta.

Usisavač

Čišćenje automobila mnogima je jedna od najgorih obaveza. Naravno, glavni alat za tako nešto je usisavač kako bi mogli počistiti sve mrvice koje su se nakupile na podu i sjedalima. Za to je potrebno imati i sami usisavač, a kada je riječ o automobilu Honda Odyssey, nije potrebno čak ni to. Ovaj automobil dolazi s ugrađenim usisavačem tako da u svakom trenutku možete počistiti unutrašnjost svog automobila bez ikakvih problema.

Samozatvarajuća vrata

Zamislite samo da ste toliko otmjeni da za vama uvijek netko zatvara vrata. Vlasnici Rolls Roycea tako će se definitivno i osjećati jer njihov automobil ima značajku koja sama zatvara vrata. Na nekom jeftinijem automobilu ovo možemo zamisliti kao odličnu značajku za one koji ne vole kada im drugi snažno udaraju vratima prilikom zatvaranja, no to će još morati pričekati.

Predviđanje rupa

Neki Mercedesovi automobili imaju mogućnost skeniranja raznih nepravilnosti na cesti pa tako mogu predvidjeti kada se pred njima nalazi rupa koja bi mogla zasmetati prilikom vožnje. Uz ovaj sustav predviđanja tako će se amortizeri automobila sami automatski prilagoditi nadolazećoj nepravilnosti i maksimalno ublažiti njezine efekte na automobil i samog vozača.

Članak objavio fletch

Evans

Nema Ogiera? Onda je vrijeme da Evans iskorači

Zašto postoji tako malo žena u trkačkim sportovima?