in

Novi BMW X6: Prikladniji za ekstroverte

BMW X6
Foto: Screenshot

BMW X6 je poput Don Corleonea, što znači da je kum SUV-ova koji liče na kupe. Original koji je debitirao kasnih 2000-ih u osnovi je izumio kontroverznu vrstu, koja je iznjedrila imitatore poput Audija i Mercedes-Benza. Dok je ljepota u oku promatrača kada su u pitanju ovi polarizirajući crossover coupei, nagnuti Bimmer može se pohvaliti parom uzvišenih motora: turbo četvorka od 335 KS (40i) i twin-turbo V-8 od 523 KS (M50i). Tražitelji uzbuđenja poželjet će potonje, ali dolazi uz veliku cijenu. Oba su spojena s automatskim mjenjačem koji je jednako uglađen. Vrhunske performanse nudi šesteroznamenkasti X6 M, ali čak i manje ekstremni modeli zabavni su za vožnju. Obični X5 je uspravniji i praktičniji, ali 2022 BMW X6 iznutra je jednako luksuzan i prikladniji za ekstroverte.

Za 2022. BMW je napravio pregršt izmjena u liniji X6. Najznačajnije ažuriranje je uklanjanje modela sa šest cilindara sa stražnjim pogonom. BMW X6 40i sada dolazi standardno s brendovim xDrive sustavom pogona na sve kotače. To pridonosi osnovnoj cijeni koja raste za 2.300 američkih dolara. Ostale male promjene uključuju dodavanje poboljšanog Bluetootha i oduzimanje bežičnog punjenja uređaja na popis standardnih značajki, promijenjene pakete opcija, drugačiji izbor pojedinačnih opcija i nove metalik boje (Sparkling Brown i Dravit Grey).

Unatoč snažnijim zvukovima i odvažnijem ubrzanju koje pruža X6 M50i od 523 KS, ne moramo potrošiti gotovo 130.000 dodatnih kuna na njega. Umjesto toga, zadržali bismo se šestocilindričnog X6 40i, koji se standardno isporučuje s pogonom na sve kotače. Odlučili bismo se za M Sport paket koji uključuje elegantniji body kit i vanjske obloge, nadograđeni ispušni sustav, preuređeni ovjes i jedinstveni upravljač. Paket Luxury Seating solidna je vrijednost koja dodaje ventilirana prednja sjedala s dodatnim električnim prilagodbama i funkcijama masaže. Oni koji žive u hladnim uvjetima, cijenit će novi paket Climate Comfort. Uključuje četverozonsku klimu, grijana sjedala u oba reda te grijani volan i naslone za ruke.

Članak objavio Luka Petkovic

prometne gužve

Prometne gužve postajat će sve veće i veće: Ima li pomoći?

Hyundai i30

Hyundai i30: Racionalna alternativa Opel Astri