in

HVALA, MATE RIMAC! Manifestacija koja je dodatno promovirala Hrvatsku kao elitu svjetske automobilske industrije

Mate Rimac
Foto: Nel Pavletic/PIXSELL

Nije tajna da je hrvatski poduzetnik Mate Rimac izazvao „buru” u zahtjevnom automobilskom svijetu, privukavši ne samo pozornost već i ulaganja divova poput Porschea. Nedavno je izjavio da Hrvatska, mala zemlja bez ikakve proizvodnje automobila, postaje jedno od žarišta proizvodnje hiper automobila.

Kako piše Poslovni Dnevnik, poduzetnik rođen u Livnu, Mate Rimac, čelnik tvrtke Bugatti-Rimac, najavio je početkom prošlog tjedna dolazak mnogih najekskluzivnijih automobila i njihovih vlasnika u Hrvatsku putem videa koji je objavio u srijedu. Ova skupina pojedinaca i njihovih automobila odnosi se na Supercar Owners Circle (SOC), najekskluzivniji svjetski klub kolekcionara automobila.

Trodnevna manifestacija započela je u petak oko 15:00 sati u Hrvatskom narodnom kazalištu u samom srcu Grada Zagreba, gdje su se okupili superautomobili i njihovi vlasnici. Nakon toga automobili su krenuli prema Zrakoplovno-tehničkom centru u obližnjoj Velikoj Gorici, gdje su se natjecali u ubrzanju. Nakon toga povorka je krenula prema obali, točnije prema Kvarneru i Opatiji. “Ulaz je besplatan za sve”, rekao je Mate još prošli tjedan te je, dobrim dijelom i zbog toga, posjećenost bila, uistinu, velika. Ovaj događaj zasigurno je još više osvijetlio Republiku Hrvatsku kao državu koja stvara hiper automobile.

Pozdrav iz Svete Nedelje, sjedišta Bugatti-Rimca, gdje razvijamo i proizvodimo neke od najbržih automobila današnjice, a Hrvatska je postala jedno od žarišta industrije hiper automobila. Ponosni smo ne samo na ono što ovdje radimo, već također želimo da kupci takvih automobila dođu u našu zemlju i spoje njenu ljepotu s proizvodima koje stvaramo. Ponosni smo što smo ove godine partneri s krugom vlasnika super automobila, gdje će u Hrvatsku doći na desetine najekskluzivnijih automobila na svijetu,

rekao je Mate u videu.

Članak objavio Luka Petkovic

električni automobil

Duplo su veće šanse da će vas udariti električni automobil nego konvencionalni

koliko ima automobila na svijetu

Znate li koliko ima automobila na svijetu?