in , ,

[VIDEO] Najnoviji Mercedes ima Angry Birds, TikTok i Zoom na zaslonu!

Foto: Screenshot The Wheel Network YT

Ako ste ikada poželjeli gledati TikTok videozapise, igrati Angry Birds ili prisustvovati Zoom sastancima kroz luksuz dodirnog zaslona Vašeg automobila, sada je sve ovo ostvarivo. Mercedes-Benz je u srijedu predstavio svoju 2024 E-klasu s ogromnim zaslonom osjetljivim na dodir koji se proteže preko suvozačeve strane. Njegov sustav za zabavu omogućuje korisnicima instaliranje aplikacija trećih strana. TikTok, Angry Birds i Zoom već su postavljeni na zaslonu.

Moći ćete gledati u zaslon, ali ne predugo

Ne zahtijeva povezivanje pametnog telefona kao Apple CarPlay ili Android Auto, a aplikacije će biti dostupne i na suvozačevoj strani i na središnjem zaslonu. Dok Tesla i neki drugi Mercedesovi modeli već omogućuju surfanje internetom, nadolazeća E-klasa to će učiniti dostupnim i osobi na suvozačevom sjedalu, koristeći Vivaldi aplikaciju.

Prošlog lipnja Elon Musk opisao je Teslin web preglednik na sebi svojstven način – kao “smeće”. Tesla koristi vlastiti softver koji pokreće Googleov open-source Chromium projekt.

Mislim da zapravo imamo puno posla s osnovnim softverom u automobilu. Naš web preglednik je sranje,

rekao je Musk tijekom intervjua objavljenog na YouTube kanalu Tesla Owners Silicon Valley.

Vozači E-klase moći će sudjelovati u videokonferencijama putem Zooma ili Cisco Webexa onda kada su parkirani, zahvaljujući selfie i video kameri. Suvozačeva strana također će imati pristup nizu od oko 30 streaming usluga – emitirat će sportske utakmice uživo, vijesti i sadržaje na zahtjev, putem portal-aplikacije Zync.

Kamera za selfie također će pratiti pokrete vozačevih očiju kako bi se uvjerila da ne gleda previše u zaslon suvozača. Ako vozač bude previše buljio u zaslon, automobil može automatski zatamniti zaslon tako da bude nevidljiv vozaču, ali ne i suvozaču. Prošlog mjeseca, Mercedes je izjavio da je postigao razinu 3 automatizacije, dajući mu samovozeću tehnologiju napredniju od Tesle. Tvrtka je rekla da će značajka biti dostupna samo na modelima S-klase i EQS Sedan 2024.

Očekuje se da će prva serija 2024 Mercedesove E-klase stići u europske prodajne salone ovog ljeta, a u Sjedinjene Američke Države na jesen. Cijene još nisu objavljene, ali E-klasa 2023 startala je od oko 56.000 američkih dolara, piše CNN.

Članak objavio Luka Petkovic

Škoda Fabia

Škoda Fabia: Teško joj je odoliti

Formula 1

Top 10 najvećih iznenadnih pobjeda u Formuli 1