in

Od Audija do Nissana: 7 automobila koji se neće proizvoditi u 2024. godini

Foto: lev radin / Shutterstock.com

Budući da 2023. polako zatvara svoja vrata, iduća godina donosi nam mnogo sjajnih novih automobila kojima se možemo radovati. Međutim, neće se svaki automobil, koji se do sada prodavao, prodavati i u novoj godini. Očekuje se da će novi Dodge Charger debitirati u proizvodnji iduće godine, ali budućnost njegovoga konkurenta Challengera još je u zraku. Želite li znati što se još ne očekuje da će se proizvoditi 2024. godine? Pročitajte u nastavku…

Audi R8

Foto: Pixabay

Loša je godina za ljubitelje Audijevih kupea i kabrioleta, budući da se Audi R8 službeno povlači. Čini se da će dobiti nasljednika, ali čak i ako Audijev sportski automobil ne dobije nasljednika, poklonio je ljubiteljima Audija gotovo 20 godina zabave u raznim superautomobilima. Naravno, Audi uvijek može razmotriti dijeljenje platforme kako bi popunio prostor odlaskom R8. Vrijeme će pokazati…

Audi TT

Foto: Pixabay

Audijev TT bio je glavni dio linije od svog predstavljanja 1998. godine. Ovaj mali kupe neće se proizvoditi u 2024. godini, ali uvijek postoji šansa da tvrtka oživi ime u budućnosti. Uzimajući u obzir Audijevo naginjanje prema električnim automobilima, ne bi bio veliki šok vidjeti Audi TT e-tronov debi u narednim godinama.

Chevrolet Bolt

Foto: Screenshot

Chevroletov Bolt umire. Trenutačni Chevy Bolt navodno se približava kraju, ali se početni EV vraća na baterijsku platformu GM Ultium. Ipak, možda postoji kvaka za ljubitelje Bolt hatchbacka. Ponovno rođeni Bolt mogao bi se vratiti isključivo kao Bolt EUV sklon crossoveru, ali saznat ćemo kada detalji o novom Boltu budu službeno otkriveni.

Dodge Challenger

Foto: Pixabay

Kada sat otkuca ponoć 31. prosinca 2023. godine, Dodgeova tvornica u Bramptonu, saveznoj državi Ontario u Kanadi, prestat će s proizvodnjom dugovječnog i omiljenog Challengera. Dok njegov limuzinski pandan ima potvrđenog nasljednika, Challengerova budućnost je tehnički još uvijek neizvjesna. Vjerojatno će timovi u Dodgeu i Stellantisu nekako održati ime Challenger na životu, ali odgovorni tek trebaju komentirati budućnost automobila koji se prvi put pojavio 1969. godine.

Chrysler 300

Foto: Pixabay

Poput Challengera, Chryslerova limuzina s hemi pogonom odlazi u povijest. Ponovno. Chrysler 300 dolazio je i odlazio tijekom godina, tako da nema sumnje da će tvrtka ponovno nekako oživjeti 300 u budućnosti. Baš kao i Challenger, Chrysler 300 se očito već prestao proizvoditi, ali će zauvijek napustiti tvornicu u Bramptonu u ponoć 31. prosinca 2023. godine.

Fiat 500X

Foto: Pixabay

S baterijskim električnim Fiatom 500e, odlazak Fiata 500X trebao bi manje pogoditi ljubitelje ove marke. Međutim, trgovci Fiatom vjerojatno se nadaju da će 500X imati zamjenu koja će pomoći u detaljiziranju njegove linije 2024. godine.

Nissan Maxima

Dugotrajna Nissanova limuzina veće veličine Maxima dolazi do kraja svog puta, nakon više od četiri desetljeća proizvodnje. Naravno, poput Challengera i Audija TT, Nissanova Maxima trebala bi se vratiti u jednom trenutku. Samo je teško reći kako. Ili kada.

Članak objavio Luka Petkovic

Volkswagen Up

Volkswagen Up: Čitavo desetljeće u vrhu svoje klase

Mercedes S-klasa

Mercedes S-klasa: Tehnološki inovativna