Pretraži
Nova Opel Corsa je veća, sportskija, udobnija, lakša…nastavite niz

Nova Opel Corsa je veća, sportskija, udobnija, lakša…nastavite niz

Objavljeno: 26/06/2019 / Autor: Petar Bondek / @Opel Automobile GmbH

Nova Opel Corsa : Kako izgleda Corsa s PSA platformom i PSA motorima? Vrlo PSAmouvjereno, moramo priznati!

Nova Opel Corsa

Da, Opel Corsa dijeli mnogo toga s novim Peugeotom 208, no ipak ima dovoljno “svojih” kvaliteta da ne bi bila smatrana samo “blizankom” malog Lava.

 

4,06 m ekonomičnosti

Narudžbe započinju u srpnju, prve isporuke se očekuju na proljeće, no koje su glavne odlike nove Corse?

Nova Opel Corsa

Kao prvo – znatno je veća – veći je međuosovinski razmak, sama karoserija je lakša 40 kg, sjedi se niže, ovjes je pretrpio mjesece testiranja da bi pružao dovoljno komfora ali i vrhunsko ležanje, no to ionako moramo osobno provjeriti…Ukoliko ste obožavatelj sportskijih Opela iz prošlosti (ah taj Cosworth…) za Vas je Opel pripremio GS Line, no ukoliko više cijenite komfor koji je nekad nudio Commodore za Vas je Corsa Elegance…

Nova Opel Corsa

Ono što je bitno je činjenica da je Opel uspio znatno smanjiti kilažu, pa je najlakša varijanta nove Corse lakša od tone – preciznije 980 kg. Da, Mazda je pokrenula lijepi trend skimminga

 

Osambrzinski automatik? Može!

Ponuda motora je izdašna; zasad možete naručiti izvedbe od 75 do 130 KS, a po prvi puta je moguće dobiti i osambrzinski automatik. Najsnažnija verzija 1.2 turbo motora nudi maksimum od 208 km/h, uz ubrzanje do 100 km/h za 8,7s. Vjerojatno će popularnija biti verzija sa 100 KS, s maksimumom od 188 km/h i 10,0 s do 100 km/h. To je Corsa, a ne Lotus Omega! Ekonomičnost je u ovom slučaju vrlo poželjna – 1,5 litreni dizel sa 102 KS troši u prosjeku 3,2 l/100 km po NEDC-u!

Nova Opel Corsa

Uz spomenuto sportskije sjedenje treba spomenuti i nove sadržaje interijera –  Multimedia Radio, Multimedia Navi sa 7.0-inčnim dodirnim zaslonom u boji te vrh ponude -Multimedia Navi Pro s 10.0-inčnim dodirnim zaslonom u boji. Ponos Opela je IntelliLux LED® matrix rasvjeta ceste, a hi-tech tu ne završava – tu je sustav za prepoznavanje cestovne signalizacije, tempomat baziran na radarskoj tehnologiji, bočni senzori s upozorenjem, sustav za kontrolu ostanka u prometnoj traci, asistent za mrtvi kut…da, mala Corsa je definitivno odrasla!

Pogledaj galeriju

Nova Opel Corsa

Povratak na vrhpointer
Zatvori X