in

Brzi automobili => mali penis? Londonsko sveučilište dokazalo ono što se sluti godinama

Foto: Pixabay

Nova istraživanja sugeriraju da bi moglo biti istine u staroj izreci da muškarci koje privlače sportski automobili nešto pokušavaju kompenzirati. To nešto je – veličina spolovila. Pod nazivom “Mali penisi i brzi automobili: dokazi za psihološku vezu”, studija je provedena na londonskom sveučilištu i tek treba biti recenzirana, ali navodno pokazuje točnost uvjerenja da je nečiji penis relativno mali ako postoji privlačnost prema sportskim automobilima.

Riječ “vjerovanje” ovdje je važna, jer 200 muških ispitanika u dobi od 18 do 74 godine niti u jednom trenutku nije trebalo spustiti hlače pred bilo kim s laboratorijskom kutom i ravnalom. Umjesto toga, znanstvenici su manipulirali ispitanicima govoreći im da im se testira pamćenje i prezentirajući im niz informacija, uključujući u jednoj grupi ispitanika, da je prosječna veličina muških genitalija 18 cm (ili veća nego što zapravo je), ostavljajući tako ove ispitanike s dojmom da je njihov “monstrum” manji od prosjeka. Drugoj skupini ispitanika rečeno je suprotno, da je prosječna veličina penisa 10 cm (ili manja nego što uistinu jest), što ih je navelo da se svrstaju u kategoriju dobro obdarenih.

Kada su oba skupa upitana da ocijene na skali od jedan do deset koliko bi voljeli posjedovati sportski automobil, oni koji su vjerovali da imaju male penise dali su veću ocjenu. Ako su ispitanici kojim slučajem bili dobi 30+, želja je bila još veća.

Veza između vožnje brzog sportskog automobila i posjedovanja malog penisa široko je rasprostranjena kulturna varijanta o kojoj raspravljaju akademici, od freudovskih analitičara do teoretičara evolucije.

Stoji u studiji.

Prvi put pokazujemo da je utemeljen na psihološkoj istini. Otkrili smo da je eksperimentalno manipuliranje muškarcima, osobito starijim muškarcima, da osjećaju da imaju relativno mali penis, uzrokovalo povećanje njihove želje za luksuznim sportskim automobilima.

Članak objavio Luka Petkovic

Opel Insignia

Opel Insignia: Jako blizu Škode Superb

Škoda Octavia

Škoda Octavia: Malo je skuplja, ali s razlogom