Pretraži
BMW X2 M35i . Nismo trebali dugo čekati da BMW zalijepi nekad ekskluzivno slovo i na svoj kompaktni SUV…pardon – SAC!

BMW X2 M35i . Nismo trebali dugo čekati da BMW zalijepi nekad ekskluzivno slovo i na svoj kompaktni SUV…pardon – SAC!

Objavljeno: 07/09/2018 / Autor: Vozim HR / Foto : BMW

BMW X2 M35i : Ukoliko ste u laganim četrdesetima zasigurno se sjećate najpopularnijeg animiranog putnika u prošlost – Sport Billyja i njegove vesele družine. Dinamični trio Billy, Lily i Willy su upadali u nepodopštine s negativcima prošlosti no Billy je uvijek imao skriveni adut – SUPERSAC, magičnu torbu iz koje je izvlačio razne spasonosne gadgete u kritičnim situacijama.

BMW nije nimalo blizu kritične situacije, no zato i on ima SUPER-SAC, X2 M35i, iz sve manje ekskluzivne M Performance palete. Uz dorađeni ovjes šminkerski SUV (SAC) nudi čari četverocilindričnog dvolitrenog TwinPower Turbo motora koji u ovoj varijanti ispucava impresivnih 225 kW/306 KS, uz jednako impresivnih 450 Nm okretnog momenta. Naravno, sve je spojeno na inteligentni xDrive pogon na sve kotače i osambrzinski Steptronic mjenjač s kontrolom lansiranja.


BMW X2 M35i

BMW X2 M35i

BMW X2 M35i


Da, lansiranja, jer mali SUV i ne bi trebao ubrzavati do 100 km/h ispod pet sekundi. Da se tako vruć motor ne bi pregrijao redizajniran je i sustav hlađenja . Podesiv ovjes nudi dva ručno podesiva moda (Sport i Comfort) a premijerno za M Performance modele X2 M35i ima M Sport Differential na prednjoj osovini. Na istoj M razini su i kočnice s tamno plavim čeljustima i upravljanje. Da, kao da svaka matica nosi M logo…nekad je slovo M bilo mjerna jedinica za sportsku ekskluzivnost, danas je oznaka za – profit.

Pošto se radi o BMW-u iznimnih performansi i sjedala su prikladna; M Sport sjedala su izuzetno školjkastog tipa, skoro neprikladna za jedan SUV/SAC, no ukoliko ih već naručite naglasite ih Magma crvenom kožom. O pratećim tehnologijama nećemo previše; tu su mogućnosti narudžbe  BMW ConnectedDrivea i novog BMW Connected Appa, te sustava s kamerama koji olakšavaju gmizanje u gradskim gužvama.

Još jedan BMW s oznakom M kojeg svi žele iako nikome zapravo ne treba


 

Pogledaj galeriju


BMW X2 M35i

Povratak na vrhpointer
Zatvori X