in

[VIDEO] Prisjetili smo se epskog duela prerano preminuloga Kena Blocka s dobrim prijateljem, Robom Dyrdekom

https://www.instagram.com/p/Cm-cUFUJAVJ/
Foto: Screenshot DC Shoes YT

Za vrijeme blagdanskih dana, praktički, dok je još trajalo triježnjenje nakon lude novogodišnje noći, u potpunosti nas je otrijeznila vijest o pogibiji Kena Blocka, ponajboljeg driftera u povijesti, čovjeka koji se svojedobno natjecao u WRC-u, a u SAD-u je postao pojam za hrabrost i lude trikove koje je izvodio u automobilima. Mnogi ga pamte iz nezaboravnih Gymkhana videa.

Brojni poznanici oprostili su se od prerano preminuloga Kena Blocka, a među njima je bio i njegov jako dobar prijatelj, Rob Dyrdek, poznat po MTV-jevim emisijama koje je on stvorio, Ridiculousness, Rob & Big i Rob Dyrdek’s Fantasy Factory. Zajedno s Blockom osnovao je 1994. godine poznatu tvrtku koja se bavi izradom obuće, ali i ostalih odjevnih predmeta – DC Shoes.

Upravo su njih dvojica za Rob Dyrdek’s Fantasy Factory i DC Shoes prije 13 godina snimili jednu od najpamtljivih Gymkhana videa – Gymkhanu 2.1. Na praznoj pisti ovaj je dvojac driftao i izvodio trikove, samo što je Dyrdek bio smješten u minijaturnu verziju Blockovog Subarua. Bilo je situacija kada se činilo da je kontakt neizbježan, no do izražaja su došle fenomenalne vještine driftanja prerano otišlog Kena Blocka.

Članak objavio Luka Petkovic

Citroen C4

Citroen C4: Teško se natječe s najboljima u klasi

Škoda Karoq

Škoda Karoq: Visoki standardi pouzdanosti i sigurnosti