in

Video: Predstavljamo vam novi Renault Clio pete generacije

Infotainment sustav nove Toyota Tundre bacit će vas na koljena
Foto: Screenshot

Renault Clio, najprodavaniji francuski automobil ikad, ima potpuno novi model pete generacije koji je od sada dostupan za naručivanje sve do kraja listopada, a cijena će mu se kretati oko 120 tisuća kuna.

Potpuno redizajniran iznutra i izvana, novi Clio je prostraniji nego ikad prije, a prihvatio je najnovije tehnološke inovacije. Vrvi uzbudljivim i novim, vrhunskim značajkama koje uključuju potpuno novi interijer koji postavlja standarde kvalitete, dizajna i praktičnosti. Jedan od boljih trenutaka boravka u njemu je mogućnost novog, većeg infotainment sustava EASY LINK od 23.6 cm i TFT instrument ploče od 25 cm. To su značajke koje su obično rezervirane samo za veće i skuplje automobile. Potpuno novi Renault Clio dobio je nešto „kraljevskog” osjećaja s plastikom mekanom na dodir, metalnim oblogama od satenske završne obrade i novim, više omotanim sjedalima. Ovo, zajedno s pažljivom pozornošću prema ergonomiji, vidi potpuno novog Clija kao najudobniju i profinjeniju verziju do sada.

Kapacitet prtljažnika je također povećan, kao i dizajn prednjih sjedala, koji ne samo da pružaju više udobnosti, već i pažljivo oblikovane polumekane naslone omogućuju više prostora za noge onima koji sjede straga. Izvana je potpuno novi Clio očito elegantniji i dinamičniji iz svih kutova te je prepun vizualne privlačnosti. Iako još uvijek zadržava stari Cliov uglađen profil, nova je verzija osebujnija nego ikad. Poklopac motora, na primjer, ima isklesana rebra i veću rešetku.

U nastavku pogledajte ostale odlične značajke Renault Clija…

Zanimljivosti o Renault Cliju:

Auto je dobio ime po Cliju, jednoj od devet muza u grčkoj mitologiji. U Japanu se prodaje kao Renault Lutecia jer Honda zadržava prava na ime Clio nakon uspostavljanja prodajnog kanala Honda Clio 1984. godine. Lutecia je izvedena iz imena Lutetia, drevnog rimskog grada koji je bio prethodnik Parizu. Renault Lutecia prije je bila dostupna preko Yanase Co., Ltd., ali je 1999. Renault kupio udio u japanskom proizvođaču automobila Nissan. Nakon Renaultovog preuzimanja, prava distribucije Lutecije predana su Nissanovim lokacijama 2000. godine i prodana na lokacijama Nissan Red Stagea.

Članak objavio Luka Petkovic

Isle of Man TT

Isle of Man TT 2019.: Najopasnija utrka na svijetu – još jedan Dunlop na vrhu

Lada

Lada Niva California: Lada kakvu dosada još niste vidjeli