Pretraži
Predstavljamo novi Porsche 911 Carrera Coupé i Cabriolet; bazne modele za maksimalni užitak!

Predstavljamo novi Porsche 911 Carrera Coupé i Cabriolet; bazne modele za maksimalni užitak!

Objavljeno: 30/07/2019 / Autor: Petar Bondek / Stari recept funkcionira za Elfere; sve je poznato, ali je bolje!

Najnoviji izdanci osme generacije 911-ce su među nama, no ovaj puta se radi o dva najprodavanija modela!

Kad se spomene “novi 911” svi moramo dvaput pogledati o čemu se zapravo radi – Elferi su poput kraljevske obitelji – čini se da svi godinama nose istu odjeću, samo u drugim dezenima, uz poneki drugačiji kraljičin šešir na Ascotu…

 

Što jednostavnije – to bolje!

Pred Vama su dva najelementarnija 911 – no to nipošto ne znači da ujedno ne nude i ono najbolje! Elfer je oduvijek bio jednostavan stroj, ali je čak i kao takav radi “pogrešnog” smještaja motora je bio noćna mora za neiskusne vlasnike. Danas to više nije slučaj, iako je motor još uvijek pogrešno smješten – ali vi to nikad nećete osjetiti za upravljačem!

 

 911 Carrera u dvije karoserijske opcije je i dalje ultimativni vozački stroj, detaljno izbrušen i izbalansiran poput vrhunske katane od usijanog solingenskog čelika, hlađenog najboljim Stuttgarter Hofbräu Pilsnernom!

 

Carrere nude najbolje – superživahni šestcilindrični trolitreni biturbo bokser nudi  283 kW /385 KS, a tko god tvrdi da je to malo za opaki Porsche samo treba sjesti u ta sjajna sjedala i stisnuti najveću pedalu u “Buba” stilu.

Porsche ne proizvodi automobile – nego vozačke strojeve (bar što se Elfera tiče)…Tako ova dva bazna Elfera nude 15 KS više nego prije, opremljenost Carrere S,  10,9-inčni dodirni zaslon u boji i ono što Vam stvarno treba – upravljač, kotače, vrhunske kočnice, reski zvuk, vrhunske performanse, idiličnu ergonomiju i Porsche Wet Mode, za trenutke kad manje iskusni obiteljski član krene po namirnice Porscheom po suncu, a vraća se doma po pljusku…

Iako se radi o baznim modelima dolaze s novim osambrzinskim PDK s kojim 911 Carrera Coupé ubrzava do 100 km/h za 4,2 s uz maksimum od 293 km/h. Opcijski Sport Chrono Package skida dodatnih 0,2 s do stotke, no kome je doista potreban?

Pogledaj galeriju

 

Povratak na vrhpointer
Zatvori X