in

Ovo su neki od najluđih Guinnessovih rekorda koji uključuju automobile

Guinnessova knjiga rekorda zaista sadrži neke od najboljih, najčudnijih i najsmješnijih rekorda na svijetu. Gotovo da ne postoji neka disciplina, vještina ili situacija u kojoj netko nije postavio rekord, a velik broj istih tiče se i automobila. Razni su individualci tako odlučili okušati se u nekim zaista jedinstvenim podvizima koji uključuju automobile te ćemo stoga pogledati neke od najluđih Guinnessovih rekorda tog tipa.

Najduža limuzina na svijetu

Limuzina je oduvijek bila prikazivana kao dokaz moći, a često smo u filmovima gledali kako se upravo u njoj voze oni najbogatiji i najuspješniji. Ne čudi stoga da je upravo limuzina nekome pala na pamet kada je odlučio upisati se u povijest s jedinstvenim rekordom. Taj netko je Jay Ohrberg koji je kreirao najdužu limuzinu na svijetu. On si je zacrtao cilj kreirati limuzinu koja će biti duga 100 stopa, a to je otprilike 30 metara. Ona je kreirana još, sada već davne, 1970. godine, a stoji na čak 26 kotača. Za sada još nitko nije oborio ovaj rekord, a u vremenima koja dolaze ostaje nam vidjeti hoće li se netko usuditi to uopće pokušati.

Najteži automobil balansiran na nečijoj glavi

Da, dobro ste pročitali. Ovaj rekord bazira se na najtežem automobilu koji je netko uspio balansirati na svojoj glavi. John Evans je gospodin koji je nekoliko puta oborio taj rekord, a vjerojatno je i jedini koji se zapravo iznova okušavao u njemu. Doduše, automobil koji je balansirao na glavi bio je prazan i nije imao veći dio dijelova te je stoga njegova masa bila “samo” 162 kilograma. Ipak, unatoč tome, ovaj podvig se čini vrlo impresivnim.

Najviše smrznutih purica u jednom Ford automobilu

Čitajući ove naslove, zaista je pomalo komično što sve ljudima može pasti na pamet, ali do ovog je rekorda zapravo došlo slučajno. Gospodin pod imenom Sean Click očito je bio veliki humanitarac te je odlučio donirati nešto hrane kako bi se pomoglo najpotrebitijima. Ono što možda nije znao jest da će postaviti jedan jedinstveni rekord kada je u svoj Ford Fusion uspio strpati čak 183 zamrznute purice. Sean je tako u istom danu nahranio potrebite te oborio rekord.

Najviše posjećenih zemalja automobilom unutar 24 sata

Mnogim ljudima je jedna od najdražih aktivnosti vožnja s prijateljima na neko udaljeno mjesto. 2014. godine tako se četiri prijatelja skupilo ne bi li probali oboriti rekord. Cilj rekorda bio je posjetiti što više zemalja u roku 24 sata, a oni su uspjeli posjetiti njih čak 18.

Najduža udaljenost kojom je čovjek vukao automobil bradom dok bio na koturaljkama

Ako su vam dosadašnji rekordi bili čudni, što onda reći za ovaj. Čovjek imena Kapil Gehlot vjerojatno je sasvim slučajno jednom odlučio da bi mogao pokušati oboriti rekord u vučenju automobila bradom i to sve dok je na koturaljkama. Na taj se čin i odlučio te je uspio postaviti prvi, vjerojatno i jedini rekord u toj “disciplini”. On je na taj način uspio vuči automobil gotovo 70 metara i dosad nismo naišli ni na koga tko je taj rekord naknadno pokušao oboriti, a velike su šanse da u skorijoj budućnosti niti nećemo.

Članak objavio Hrvoje

Ford C-Max

Ford C-Max: Šteta što se više ne proizvodi

Volvo S60

Volvo S60: Može li Vas udaljiti od Nijemaca?