Pretraži
Vrlo je moguće da je ovo buduća  Nova Lada Niva. Možda neće izgledat baš ovako ali koncept svakako obećava

Vrlo je moguće da je ovo buduća Nova Lada Niva. Možda neće izgledat baš ovako ali koncept svakako obećava

Objavljeno: 30/08/2018 / Autor: Petar Bondek /

AvtoVAZ , formalni vlasnik ruskog brenda LADA je na Moskovskom auto show-u  predstvio koncept u kojem mnogi vide (ili žele vidjeti) kako će izgledati buduća nova Lada Niva.

Svi ljubitelji “ruskog tenka” s veseljem su dočekali koncept koji bi (ukoliko se obistini) mogao Ladu Nivu ponovo vinuti na puteve stare slave. Ako nigdje drugdje, onda barem u Rusiji. Naravno da zli jezici vide veliku sličnost s novim Dusterom (ipak su svi dio iste grupacije ;))

S tim tvrdnjama se naravno ne slaže glavni dizajner Lada 4×4 koncepta, Steve Mattin koji je izjavio slijedeće:

” Pripremamo budućnost Lade.  S modelom  4 × 4 Visionon pokazujemo potencijal jedinstvenog, izražajnog i energičnog dizajna u novom SUV-u, inspiriranom legendarnom Lada Nivom “Iako za sada nema konkretnih tehničkih specifikacija, iz Lade su potvrdili da je ovaj koncept 4,2 metra dugačak (što ga čini kraćim od gore spomenutog Dustera). Rusi su zamislili da isti bude opremljen automatskim mjenjačem (pretpostavka je da se radi o minimalno dva moda kraći/duži prijenos) koji će omogućiti zavidne terenske sposobnosti bez da žrtvuju komoditet vožnje na normalnim cestama i gradskim ulicama. Ukratko, čak ni Lada više ne planira proizvoditi hard SUV-ove već svoju budućnost vide u soft komercijalnim varijantama urbanih terenaca.

Unutrašnjost ove Lade je razigrana i moderna iako teško skriva neke retro hard core detalje po kojima je Niva oduvijek bila i poznata.

Možeš Ladu izvesti iz Rusije ali ne možeš izvući Rusiju iz Lade

Za sada nema nikakvih naznaka o mogućim datumima izlaska komercijalne (proizvodne) verzije a neke glasine po ruskim forumima najavljuju početak proizvodnej od 2020 godine.

Iako riskiram da me se nazove retro manijakom, meni se ovo sviđa.

P.S Nitko za sada ne spominje struju ili hibridni pogon…dakle samo nafta 🙂


Pogledaj galeriju


Nova Lada Niva

Povratak na vrhpointer
Zatvori X