in

Filmovi o automobilima koje morate pogledati

Foto: Wikipedija

Ako ste istovremeno ljubitelji automobila i filmova, ovaj će popis biti baš za vas. Na njemu vam donosimo neke od filmova o automobilima koje jednostavno morate pogledati bar jednom. Doista nema nekog posebnog pravila kada je bila riječ o kreiranju ovog popisa, već smo na njega uvrstili sve što smatramo da mora biti pogledano. Na popisu bi svatko trebao pronaći neki film za sebe koji će imati privlačnu radnju i ne vjerujemo da će itko ostati razočaran.

The Italian Job

Originalni Italian Job iz 1969. godine, s Michaelom Caineom u glavnoj ulozi Charlieja Crokera, ne samo da je bolji od remakea iz 2003. godine, već je među najboljim britanskim filmovima ikada snimljenim. Ova akcijska komedija o pljački donijela je Mini Cooperu slavu dok su Croker i ekipa vozili takva tri sićušna automobila niz stepenice, između krovova i kroz najmanje prolaze i ulice u Torinu u Italiji. Kaskaderi su doprinijeli zabavi, ali izvrsna gluma i dijalozi učinili su ovaj film široko popularnim.

Fast and Furious

Iako su šanse ogromne da ste barem jedan od Fast and Furious filmova već gledali, ako niste svakako bi vam ga preporučili zajedno s nekim od nastavaka. Iako se svi možemo složiti da postoji zaista više nastavaka nego što bi ih trebalo biti, barem prva tri dijela bi preporučili svakome. Ulične utrke, drama, napetost i akcija, samo su neke od značajki ovog filma, a prilikom gledanja teško je ne zaljubiti se u radnju i neke od likova koji su spremni na sve kako bi pomogli svojim bližnjima.

Mad Max

Iako nije riječ o nekom od klasičnih trkačkih filmova, ova kreacija iz osamdesetih godina prošlog stoljeća s Mel Gibsonom u glavnoj ulozi dolazi u tri dijela i govori o postapokaliptičnom svijetu u kojem je najvrjednija valuta gorivo. Glavni junak, Max, pokušava preživjeti u takvom svijetu, ali to je gotovo nemoguće bez da se nađe u nekoj od teških i bezizlaznih situacija. Čak i danas, godinama nakon što smo prvi put pogledali ovaj film, jednostavno ne možemo zaboraviti Maxov crni GT Falcon koji je postao jedan od najprepoznatljivijih filmskih automobila ikad.

Senna

Iako nije riječ o igranom filmu, ovaj dokumentarac o jednom od najboljih vozača Formule 1 koji su se ikada natjecali moraju pogledati svi. Ayrton Senna bio je brazilski trkač koji je svojim strelovitim usponom postao trostruki svjetski prvak u F1. Tragična nesreća na Velikoj nagradi San Marina 1994. prekinula je karijeru brazilskog nacionalnog heroja, ali i dovela do važnih sigurnosnih promjena u F1 koje su od tada potencijalno spasile brojne živote. Senna prikazuje Ayrtonove osobne i profesionalne izazove i uspjehe dok ocrtava pogrešne korake Formule 1 kasnih 80-ih i ranih 90-ih.

Ford vs Ferrari

Ova priča Jamesa Mangolda govori o Fordovom korporativnom, tehnološkom i ideološkom natjecanju s trkaćim divom Ferrarijem. Film ne govori samo o onom kultnom obračunu tijekom utrke u Francuskoj 1966., već je riječ o dvojici muškaraca koji su tu bitku omogućili, dizajneru Carrollu Shelbyju i trkaču Kenu Milesu te o mnogim mjesecima krvi, znoja i truda koji su uloženi u stvaranje vozila vrijednog konkurencije. Riječ je o relativno novom filmu koji je izašao 2019. godine, a preporučujemo svima da ga pogledaju jer će ostaviti jak dojam na njih.

Članak objavio fletch

Što učiniti ako automobilom upadnete u vodu?

Najiščekivanije automobilske igrice koje će izaći u 2022. godini