in

Harley-Davidson LiveWire: Pravi elektrošok

Harley-Davidson
Foto: Screenshot

Harley-Davidson LiveWire 2020 najnoviji je izum poznate tvrtke koja je slavu stekla proizvodnjom motora. Cjelokupan novi model izgrađen je s idejom pokazivanja potencijala tehnologije električnih motocikala, a istovremeno služi kao mjerilo za iduće električne modele koje tvrtka trenutno razvija. Ovaj motocikl dokaz je Harleyjeve predanosti novom segmentu tržišta motocikala.

Dok je vožnja na LiveWiru izuzetno zabavna, ona, jednostavno, proždire bateriju. Bez ograničenja, nakon potpunog punjenja moći ćete proći stotinjak kilometara. Prosječnom brzinom od 110 km/h moći ćete prijeći oko, dakle, 110 kilometara. Uz miks gradske i lagane vožnje poštujući ograničenja brzine, LiveWire će vam poslužiti u jednom punjenju oko 150 kilometara.

Kvaliteta izrade i pažnja prema detaljima ono su na čemu biste inzistirali za tako visoku cijenu. Blokovi i tipke sklopnih uređaja otporni su na Tonka Toy, tu je TFT ploča u boji, LED svjetla, paljenje bez ključa, punjač od 12 V (manje popularan USB C-tip) i savršena boja.

LiveWire se može pohvaliti utičnicom za CCS (kombinirani sustav punjenja) koja je smještena ispod poklopca na svom spremniku. Morate pronaći ispravan punjač i potpuno napuniti litij-ionsku bateriju od 13.6 kWh, a za to trebat će vam oko sat vremena. Kad stignete kući, uključite ga s trofaznim zidnim punjačem koji je uredno namotan ispod sjedala. Harley Davidson taj način opisuje kao „punjenjem preko noći” i, uistinu, ne šali se – do potpunog punjenja od 100 posto potrebno je 12 sati i 46 minuta. Preporučamo vam da se ne vratite prekasno s večernje vožnje ako želite da bude spreman sljedećeg jutra.

Zanimljivost o Harley-Davidsonu:

Harley-Davidson proizvodi svoje motocikle u tvornicama u Yorku (Pennsylvania), Milwaukeeju (Wisconsin), Manausu (Brazil), Bawalu (Indija) i Pluak Daengu (Tajland). Tvrtka plasira svoje proizvode diljem svijeta, a također licencira i prodaje robu pod markom Harley-Davidson, uključujući odjeću, kućni dekor i ukrase, dodatke, igračke, makete svojih motocikala i videoigre temeljene na svojoj liniji motocikala.

Članak objavio Luka Petkovic

Kadjar

Predstavljamo novi Renault Kadjar: Nakon četiri godine dolazi do obnove

Dacia pickup

Dacia Pickup napokon izlazi! Sada ju možete pronaći samo u Rumunjskoj