Pretraži
Novi modeli Lade dolaze na tržište – Lada Vesta SW i SW Cross (VIDEO)

Novi modeli Lade dolaze na tržište – Lada Vesta SW i SW Cross (VIDEO)

Objavljeno: 17/08/2017 / Autor: Vozim HR / Foto: AvtoVAZ

Sjećate se Lade standard, Rive, Samare…. S vremenom nam je u sjećanju i na cestama ostala tek Lada Niva. Međutim, Rusi ne spavaju, već i dalje njeguju svoju automobilsku ikonu. Posljednji model Lada Priora tako dobiva svoju zamjenu koje se zove Lada Vesta. Limuzinski model se već nalazi u proizvodnji, a uskoro na tržište dolazi i karavanska i hatchback verzija. Da bi Rusi pokazali kako i oni drže korak s trendovima u automobilskoj industriji, karavan dolazi u dvije verzije, standardnoj SW i SW Cross s povećanim razmakom od tla (18 mm).

Proizvođač obećaje da će se ti modeli pojaviti na tržištu, do kraja tekuće godine, a manji kontingent će se moći naručiti čak i iz Njemačke.


Lada Vesta


Što se tiče dimenzija, ovo će biti drugi po veličini Ladin automobil koji se nalazi između dva segmenta. Veći je od karavana iz B segmenta, kao što su Renault Clio i Škoda Fabia, ali je i jedan od manjih automobila u segmentu kompaktnih karavana.

Lada Vesta SW duga je 441 cm, što znači da je kraća od, primjerice, Opela Astre, za skoro 30 cm. Rusko vozilo je široko 176,4 cm, tj. možemo ga usporediti s Toyotom Auris.

Međuosovinski razmak iznosi 263,5 cm, što je gotovo isto kao i kod Fiat Tipa i Seat Leona.

Lada SW Cross je pak malo šira (za oko 1,9 cm) i viša (oko 2 cm). Ali, zadržala je isti međuosovinski razmak i duljinu.


Lada Vesta


Lada se može pohvaliti da će nova Vesta biti opremljena s dodacima kakvi su prepoznatljivi i kod drugih europskih vozila te klase. Prednja grijana sjedala, stakla i sjedala na struju, relativno moderna instrument ploča, multifunkcijski upravljač, tempomat, multimedijski sistem sa zaslonom osjetljivim na dodir i kamerom za vožnju unatrag, klima uređaj, bluetooth povezivost, središnji naslon za ruke podesiv po nagibu, rashladna kutija s kapacitetom od 14 litara, USB ulaz, volan prilagodljive visine, putno računalo, senzori za kišu i grijani vjetrobran.

Tko se sjeća Lade 1200 standard još? 🙂


Pogledaj galeriju

Ruski proizvođač još nije objavio službene specifikacije. No, ako će Vesta SW i SW Cross imati iste motore kakvi su dostupni u limuzini, onda će izbor biti između 1,6-litrenog i 1,8-litrenog benzinskog motora sa 106, odnosno 122 KS.

Model manjeg kapaciteta također će se moći nabaviti u tvorničkoj verziji, opremljen za vožnju na plin.


Povratak na vrhpointer
Zatvori X