in

Smart i dalje u problemima, pa sada mijenjaju filozofiju i vlasnika

Smart
Foto: Pixabay

Daimler je najavio bivšu izvršnu direktoricu prodaje, Katrin Adt, za novu izvršnu direktoricu Smart brenda, koja će zamijeniti Annette Winkler, a ona se povlači krajem rujna.

Adt se pridružila Daimleru 1999. godine, a radila je na raznim prodajnim pozicijama do 2013., kada se razgranala u ljudske resurse.

Razumije se da taj potez ima za cilj preokrenuti pad prodaje Smarta, koji je naglo pao diljem Europe od vrhunca u 2016. godini. Adt je ranije bila odgovorna za upravljanje Smartovom prodajom u cijelom svijetu, a prethodno je obnašala dužnost šefa prodaje Daimlera u Luksemburgu.

Britta Seeger, Mercedesova šefica prodaje, rekla je: „Katrin Adt ima godine međunarodnog iskustva. Sa svojim iskustvom na različitim upravljačkim pozicijama u prodaji i marketingu te inicijativom za kulturu upravljanja u cijeloj tvrtki Leadership 2020, usmjerit će Smart prema uspješnoj budućnosti.”

Adtov nasljednik Winkler imenovan je na čelo marke Daimler 2010. godine i hvaljen je zbog uvoda u Smartovu električnu eru, pri čemu su i Fortwo i Forfour tijekom njezina mandata dobili varijante s oznakom Electric Drive. Pridružila se Daimleru 1995. kao voditeljica PR-a i komunikacija za Mercedes-Benz. Smart, nakon Winklera, postat će „potpuno električni brand gradske mobilnosti”.

U SAD-u, Smart je postao marka samo za električni pogon jer je prodaja benzina bila znatno nadmašena od strane njihovih plug-in kolega. Prošle je godine prodano oko 7.100 Smartova s alternativnim gorivom. Bio je to skroman rast u odnosu na oko 6.100 u 2014. godini. Winkler će nastaviti raditi za Daimler kao članica uprave Mercedes-Benza u Južnoj Africi od rujna 2019. godine.

Članak objavio Luka Petkovic

Mercedes 190

VIDEO Mercedes-Benz 190 SL iz 1956.: Najveći ‘zavodnik’ na cesti

Lancia Delta S4

Lancia Delta S4 Stradale: Kralj najluđeg razdoblja WRC-a