in

Povratak kralja, novi Land Rover Defender

Land Rover Defender
Foto: Screenshot

Land Rover je utišao skeptike i proizveo Defendera dostojnog poznatog imena. Jasno je da živimo u vremenu kada nas okružuju moderniji i luksuzniji automobili nego ikada prije, ali Land Rover Defender nije izgubio ništa od vlastite sposobnosti da se bori s najvećim rivalima.

Trebale su Land Roveru godine da zamijeni legendarnog Defendera 4×4, ali kada je to učinio, nije zabrljao. Naravno, fanovi ove marke nadali su se da Defendera neće snaći neizbježne nadogradnje u tehnologiji, luksuzu i cijeni, ali nema sumnje da najnoviji model može nositi mnoge poveznice s originalnim modelom koji je izašao još davne 1948. godine, kada je predstavljan na sajmu u Amsterdamu.

U ponudi su tri dizelska motora za Defender: D200, D250 i D300 sa 197 KS, 247 KS i 296 KS, odnosno sve verzije 3,0-litrenog, šestocilindričnog rednog agregata s blagom hibridnom tehnologijom.

Benzinski automobili uključuju P300 od 296 KS i P400 od 394 KS, dok benzinska plug-in hibridna jedinica za model 110 donosi poboljšanu ekonomičnost i nižu emisiju CO2.

Tu je također i V8 benzinska opcija visokih performansi s JLR-ovim kompresorskim 5.0 motorom od 518 KS. Automatski mjenjač s osam brzina je standardan u cijeloj ponudi.

Razine opreme prelaze s Defendera na početnu razinu na S, SE i HSE. Također postoji mogućnost nadogradnje na liniju opreme X-Dynamic, koju slijede vrhunske X verzije i automobili Edition. Model V8 vrhunski je vodeći model, a Carpathian Edition nudi sivu boju po mjeri i posebne završne obrade.

Land Roveru se mora čestitati zbog zadržavanja radne etike Defendera, unatoč njegovoj novoj privlačnosti zova modernih vremena. Oblik poput kutije, hrapava konstrukcija i maksimalna terenska sposobnost najnovijeg Defendera osigurava podosta zahtjeva od strane vozača koji traže najnovije i najmodernije SUV-ove. Međutim, za Land Rover Defender morat ćete potrošiti popriličnu svotu novca. Možete li pogoditi? Otprilike, oko 850.000 kuna. Tko voli, nek’ izvoli…

Članak objavio Luka Petkovic

Dacia pickup

Dacia Pickup napokon izlazi! Sada ju možete pronaći samo u Rumunjskoj

Suzuki Vitara

Suzuki Vitara: Dobar crossover solidnih mogućnosti