Pretraži
Ford je uveličao 50. obljetnicu legendarne jurnjave Stevea McQueena novim Mustang Bullittom (i pokazao ga u Ženevi)

Ford je uveličao 50. obljetnicu legendarne jurnjave Stevea McQueena novim Mustang Bullittom (i pokazao ga u Ženevi)

Objavljeno: 06/03/2018 / Autor: Krešimir Horvat / Foto: Ford

Sjećate se filma Bullitt? Ako je odgovor potvrdan posebno će vam se svidjeti ono što slijedi u nastavku, a u slučaju da ga niste vidjeli oduševljenje će izazvati sama informacija popraćena fotogalerijom. Riječ je o legendarnom uratku kojeg je prije 50 godina režirao Peter Yates, a u kojem glavnu ulogu nosi Steve McQueen utjelovljujući detektiva Franka Bullitta.

Ako ste film gledali u pamćenje vam je sigurno urezana spektakularna deset minuta duga potjera s glavnim junakom naše priče, a u pitanju je zeleni Mustang GT 390. Prisjećajući se svoje legende, Ford je, oživljujući uspomenu, na salon automobila u Ženevu doveo novi Ford Mustang Bullitt u posebnom izdanju s ugrađenim 5,0-litarskim V8 motorom od 464 KS uz 526 Nm okretnog momenta.

Ford Mustang Bullitt

Još je bolja vijest da će se taj ‘special edition’ naći i na europskom tržištu za koje proizvodnja započinje u lipnju ove godine.

Pogledaj galeriju

Dostupan u Shadow Black boji ili klasičnoj Dark Highland Green, Bullitt ima suptilne kromirane detalje oko stakala i prednje rešetke, Fordov MagneRide poluaktivni ovjes, 19-inčne aluminijske kotače, Brembo™ kočnice, mjenjač u stilu bijele biljarske kugle kakav je krasio i original, crni kožni ambijent sa zelenim naglascima te Premium B&O PLAY audio sustav.

Ford Mustang Bullitt

Interijer? Jednako spektakularan kao i prvi pogled na vanjštinu. Obogaćuje ga Fordov 12-inčni LCD zaslon i Recaro sportska sjedala, dok je stil unutarnjeg ambijenta i središnje konzole te ploče s instrumentima u skladu s eksternim izborom boje. Svaki Mustang Bullitt će imati individualno označene pločice umjesto tradicionalnog Mustang znaka na ploči s instrumentima sa suvozačeve strane.

Povratak na vrhpointer
Zatvori X