Pretraži
Znamo da ste već čuli ali ipak podsjećamo!!!  Policija ovaj tjedan provodi veliku akciju na hrvatskim cestama

Znamo da ste već čuli ali ipak podsjećamo!!! Policija ovaj tjedan provodi veliku akciju na hrvatskim cestama

Objavljeno: 12/03/2018 / Autor: Vozim HR / Foto: MUP, Twitter

Od 12. do 18. ožujka u Europskoj uniji će se provoditi ciljane aktivnosti vezane uz sigurnost prometa na cestama. Riječ je o nadzoru korištenja sigurnosnog pojasa tijekom vožnje, pojasnili su iz Policijske uprave zagrebačke (PUZ-a).

U srijedu, 14. ožujka, policija će pak provesti akciju “Nadzor korištenja sigurnosnog pojasa” u kojoj će sankcionirati ciljane prekršaje nekorištenja sigurnosnog pojasa i dječje sjedalice.


pojas


“Osim prema vozačima i putnicima na prednjim sjedalima, mjere će se poduzimati i prema putnicima na stražnjim sjedalima vozila, kao i u slučaju nepropisnog prijevoza djece, sukladno važećim zakonskim odredbama”, objasnili su iz PUZ-a.

Policija je s udrugom “Roda” dogovorila i preventivnu akcija nadzora prijevoza djece ispred dječjih vrtića. Akcija se održavala u ponedjeljak, 12. ožujka, od 15 do 16,30 sati ispred Dječjeg vrtića Maslačak u Brdovcu, pri čemu su vozačima davani savjeti i upute o pravilnom prijevozu djece i korištenju dječjih sjedalica.


Pogledaj galeriju

Iz PUZ-a najavljuju i kako će od 12. do 18. ožujka prioritetno nadzirati i sankcionirati ciljane prekršaje, te su pozvali vozače i putnike u cestovnom prometu da se pridržavaju zakonskih odredbi.


Povratak na vrhpointer
Zatvori X