Pretraži
Ženeva Auto Show 2018: Patite za Lamborghinijima? Huracan Performante Spyder natjerat će vas da patite još više

Ženeva Auto Show 2018: Patite za Lamborghinijima? Huracan Performante Spyder natjerat će vas da patite još više

Objavljeno: 09/03/2018 / Autor: Krešimir Horvat / Foto: Screenshot

Huracan Performante spustio je krov i pretvorio se u Spyder usput krenuvši na put sa performansama kakve u Huracanovoj obitelji još nisu viđene. I to s linijama koje će zaljubljenike u Lamborginijeve modele natjerati da se zaljube još i više i tehnologijom za koju proizvođač bez ikakvih zadrški tvrdi da pruža jedinstven užitak u vožnji.

Sa 35 kilograma manje u odnosu na Huracan 4WD Spyder, ali i 30 konjskih snaga više najnoviji dodatak u garaži Lamborghinija nudi najbolji omjer između snage i mase u obitelji Huracan Spydera, ili kako to proizvođač naziva, nudi snagu koja je postala toliko lijepa da oduzima dah.


Lamborghini Huracan Performante Spyder


Iza nakićenog uvoda stoji i takva potvrda, a ona se odnosi na 5,2-litreni V10 motor koji razvija 640 KS i koji ga uz dizajn i aerodinamiku jednostavno tjera na stiskanje gasa koje istovremeno pogađa sve centre za sreću. Mjenjač je 7-stupanjski s dvije spojke, maksimalni okretni moment iznosi 600 Nm, a pogon je na sva četiri kotača.


Pogledaj galeriju

Dodatno na konkretne brojke, ubrzanje do 100 km/h ostvaruje se za 3,1 sekundu, do 200 km/h za 9,3 sekunde, a maksimalna brzina iznosi mu 325 km/h.

Zaustavni put od 100 km/h do potpunog zaustavljanja iznosi 31,5 metara.

Što se samog platnenog krova tiče, moguće ga je spustiti za 17 sekundi tijekom vožnje do 50 km/h, a kao i kod Huracan Performante coupea i Spyder krase sve bitne značajke poput rekalibriranog ESC-a, upravljača s još boljim odzivom, dok je pogon na svim kotačima u svim situacijama u vezi sa sustavom aktivne aerodinamike. Tu je i dorađeni ANIMA sustav, odnosno odabir tri ‘modea’ rada pogonskog sustava. Strada, Sport ili Corsa, odluka je na vama.


Lamborghini Huracan Performante Spyder


Jasno, za tu odluku treba imati i nešto sredstava, a Lamborghini ne skriva koliku točnu brojku smatra primjerenom za ovo zadovoljstvo pokazano u Ženevi. Njihova preporučena cijena za europsko tržište za Huracan Performante Spyder iznosi 219,585 eura, to jest oko, kuna gore ili dolje, 1,63 milijuna kuna. 

Povratak na vrhpointer
Zatvori X